Što građani misle o popuštanju mjera i vraćanju u novo normalno?

Ušli smo u treću fazu popuštanja epidemioloških mjera u kojoj se dio učenika vratio u školu, a nakon gotovo dva mjeseca pauze počeli su raditi trgovački centri, kafići i restorani no uz stroge preporuke kojima se detaljno uređuje način njihova rada. Pitali smo građane kako se osjećaju nakon popuštanja i treće faze te što im se sve vratilo u normalu. Većina građana jedva je dočekala ponovno slobodno kretanje, dok ima onih koji ipak vole da je grad pust.

Željka Vidović Balić, Čakovec  – Pa nisam bila baš u šopingu, online kupujemo većinom. Naviknula sam se i puno mi je draže. Većinom naručujem dječju odjeću. U normalu nam se vratio društveni život, više smo vani i djeca se ponovno druže, što nam je važno.

Mario Šoštar, Čakovec- Ne, nisam jedva dočekao. Baš mi je grdo dok je grad pun ljudi. Volim ljude, ali ne dok ih je previše, ljepše je bilo kad je grad bio pust. Šoping obavljam online već od ranije tako da mi se ni to nije baš promijenilo.

Vlatka Vukobratović, Čakovec – Ne, manje sam u šopingu. I prije sam mislila smanjiti, a sad definitivno vrijeme je za štednju. Držali smo se mjera, ali se pitamo tko nam je to uopće nametnuo. Imali smo slobodu, nismo je imali, pa smo dobili kost, pa smo opet sretni. Pa nismo ludi.

Što su nam rekli ostali građani pogledajte u aktualnom broju Međimurskih novina koje možete nabaviti diljem Međimurja od petka, 15. svibnja!

Foto: Zlatko Vrzan

Ostavi komentar