Na snagu stupila Uredba o gospodarenju otpadom: Općina Podturen ostaje vjerna Murs-ekomu

Sjednica Općinskog vijeća Podturen
Sjednica Općinskog vijeća Podturen

Na 6. sjednici Općinskog vijeća Podturen gdje glavna rasprava vodila se između 12 prisutnih vijećnika zbog odluke o načinu pružanja javnih usluga prikupljanja miješanog komunalnog i biorazgradivog otpada na području Općine Podturen.

Naime, upravo na današnji dan 1. veljače na snagu stupa Uredba o gospodarenju komunalnim otpadom koju je donijela Vlada RH krajem 2017. godine, a sukladna je Zakonu o održivom gospodarenju otpadom. Sve jedinice lokalne samouprave trebale su u tom prijelaznom razdoblju donijeti odluku o načinu pružanja javnih usluga prikupljanja miješanog komunalnog otpada i biorazgradivog na svom području, te donijeti nove cjenike usluge usklađene Uredbom.

Općina Podturen svoj otpad odlaže u reciklažno dvorište u Murs-ekom Mursko Središće, a na sjednici su bili prisutni njegovi predstavnici kao koncesionari, te Siniša Radiković direktor Pre-kom Preloga koji je vijećnicima održao prezentaciju što provođenje Uredbe znači na razini Općine. Podturen će ostati ‘vjeran’ Murs-ekomu do svibnja 2019. godine, nakon čega će se dalje vidjeti budućnost gospodarenja otpadom, te gdje će biti reciklažno dvorište.

Aktualni sat obilježila su pitanja vijećnika Vjenceslava Hranilovića koji je potaknuo ponovnu raspravu o problemu sufinanciranje djece čiji roditelji rade u inozemstvu, kao i pitanje sređivanja rotora na ulazu u Podturen, koje je često mjesto prometnih nesreća. Načelnik Perica Hajdarović odgovorio je kako će rotor biti uvršten u projekte jer je taj problem već uviđen.

Ostavi komentar