Romanu Bogdanu novom ravnatelju CZK Čakovec spočitavali što nema završenu višu školu

Romano Bogdan
Romano Bogdan

Romano Bogdan dobio je potrebnu većinu  na Gradskom vijeću Čakovc za imenovanje CZK čakovec, ali ne i podršku svih vijećnika. Raspravu je otvorila Karolina Juzbašić, oporbena vijećnica HNS-a koja je rekla:  –  Čestitka gradonačelniku na scenariju koji je odrađen za Romana Bogdana. Bio je dugogodišnji član HNS-a i zamjenik gradonačelnika, a onda je pao dogovor da prijeđe u SDP. Želim reći da je natječaj za ravnatelja sročen tako da samo nedostaje slika Romana Bogdana.

Gradonačelnik Stjepan Kovač joj je odgovorio: –  Vi u HNS-u najbolje znate kakve članove imate jer ste najbolja trgovačka stranka.

U raspravu se uključio i nezavisni vijećnik Predrag Kočila koji je pitao: Je li Romano Bogdan samo upisao ili i završio višu školu da me netko ne tuži za klevetu!?

Odgovoreno mu je da je upisao, ali nitko decidirano nije htio izgovoriti je li završio. Kočila je to cinično komentirao: – Ako dođe do suda shvatit ćemo da nije završio te dodao: Uhljebljuje li više SDP ili HNS dođe na isto. Jasno je da je izbor ravnatelja obavljen po zakonu i prema odredbama natječaja i da se javio samo jedan kandidat. Sudjelovao sam u radu Vijeća kad se mijenjao statut i bio sam protiv toga jer mu se statutarnim izmjenama namještao natječaj, kazao je Kočila.

Za one koji nisu pomno pratili priču, uvjet za izbor ravnatelja CZK bila je visoka stručna sprema ili 10 godina staža kao priznati stručnjak u kulturi.

Opširniji tekst pročitajte u novom broju Međimurskih novina.

Ostavi komentar