Pula Marathon: Prijave za start-paket noćnih utrka još samo danas

Približava se termin poznate pulske noćne utrke Pula Marathon! Za samo dva tjedna, 22. i 23. rujna u Puli će se ponovno održati spektakularna trkačka manifestacija čiju noćnu vizuru obogaćuju svjetlosne instalacije i performansi u okviru Visualia festivala!

Svaki rekreativni ili “ozbiljni” trkač koji uživa u trčanju, već se priprema za pretposljednji vikend u rujnu kada pakira kofere i kreće prema Puli. Pula Marathon bilježi svoje peto izdanje u novom ruhu, dok 9. Visualia festival privlači zaljubljenike u modernu umjetnost – nove tehnologije i audiovizualne poslastice.

Pula Marathon

Trkači imaju možda čak najviše razloga za posjet Puli, gradu koji datira od prije 3000 godina: 23. rujna 2023., zadnju večer Visualia festivala, kroz centar se trče noćne utrke od 5, 10 ili 21 kilometar u okviru nadaleko poznate i rado posjećene trkačke manifestacije Pula Marathon, u organizaciji ISTRun-a, AK Maraton 2000 i Turističke zajednice grada Pule.

Kotizacije, ovisno o utrci, iznose od 14 do 33 eura, a limit je 750 trkača po utrci. Dosada je pristiglo već preko 1300 prijava!

Rute trčanja su jedinstvene, trči se pored ili kroz brojne povijesne građevine, a sam cilj nalazi se u Pulskoj areni nakon čega slijedi završni after party rock grupe Psihomodo Pop s početkom u 22.00 sata. Ulaz za publiku je besplatan.

Nema trkača koji dosada nije bio oduševljen utrčavanjem u povijesni amfiteatar. Rute su još impozantnije jer su obogaćene vizurom Visualia festivala, nerijetko se protrčava i kroz same instalacije pa i ne čudi što se broj trkača povećava iz godine u godinu te što se na događaj odazivaju i profesionalci i rekreativci iz cijele zemlje i inozemstva.

Start-paketi s majicom dostupni su putem prijave na www.utrka.com i to ukoliko prijavu izvršite najkasnije do sutrašnjeg dana, a prijave bez paketa prihvaćaju se najkasnije do 15. rujna. Iz organizacije poručuju da je broj prijavljenih već sada premašio sva očekivanja, tako da nas očekuje zaista lijep prizor zdravog noćnog života.

U nastavku donosimo raspored utrka:

Petak / 22. rujna
14:00 Podizanje startnih brojeva & EXPO zona, ispred Arene (do 22:00 sata)
18:30 Dječja utrka powered by AHG (predškolarci, 3—4 godina & 5—6 godina)
19:00 Dječje utrke powered by AHG (školarci, 1—2 razred, 3—4 razred, 5—6 razred)
19:30 Podjela nagrada / Proglašenje pobjednika dječjih utrka

Subota / 23. rujna
10:00 Podizanje startnih brojeva & EXPO zona, ispred Arene (do 19:00 sati)
20:00 Polumaraton powered by HIDRA
20:15 PoKRENI 5 by DM
20:20 Pulska Xica 10 km powered by Atenza
21:30 Podjela nagrada / Proglašenje pobjednika

Visualia – festival svjetla

Visualia festival je besplatna kulturna manifestacija koju organiziraju i provode Udruga Sonitus, Visualia d.o.o. i Turistička zajednica grada Pule.

Festival je 2013. godine započeo tradiciju prezentiranja inovativnih radova na području audiovizualne, vizualne i izvedbene umjetnosti te prikazom kako se modernom tehnologijom i kvalitetnom opremom, u kulturnom i umjetničkom aspektu, može iskoristiti kapacitet gradskih trgova i ulica.

Trodnevni svjetlosni spektakl

Bogat program Visualia festivala kreće 21. rujna i završava u sportskoj kombinaciji s trkačima koji će preplaviti pulske ulice u subotu, 23. rujna.

Sva tri dana svjetlosni će se program održavati od 20:00 pa sve do 00:00 sati, a očekuju nas zanimljivosti poput 3D video mappinga, svjetlosnih, audiovizualnih i interaktivnih instalacija, svjetlosnih performansa i slično. Za najmlađe će biti organizirana i svjetlosna dječja zona s raznim dodacima poput svjetlećeg tobogana koji “priča” i slično.

Gostovati će umjetnici iz čitave Hrvatske, a moći će se vidjeti i radovi iz Španjolske, Italije, Nizozemske, Finske, čak i dalekog Tajlanda i Amerike.

Više detalja potražite na službenoj festivalskoj facebook ili internetskoj stranici.

(foto: visualia festival, pula marathon)

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE