Prijavite se na edukaciju: Kako kreirati šumski vrt?

šumski vrt

Šumski vrt ili šuma hrane je oblik uzgoja hrane u kojem se imitiraju prirodni biosustavi mlade šume i šumskog ruba. Iako relativno nepoznati pojam kod nas, šumski vrt je najstariji način ljudskog bavljenja poljoprivredom.

Ovo su kompleksni sustavi koji se dizajniraju višedimenzionalno, čak u 7 slojeva, a obuhvaćaju stabla, voćke, grmlje, penjačice, zeljaste trajnice, ljekovito bilje, gomolje i samonikle biljke te povrće.

Šumski vrt se bazira na biljkama trajnicama ali ne isključuje i jednogodišnje povrće. Iako ne moraju sve biljke u šumskom vrtu biti jestive, biramo biljke koje imaju korisne funkcije u biosustavu npr. fiksacija dušika, zaštita od vjetra, hrana, lijek itd.

Šumski vrt možemo dizajnirati ispočetka, ali i postojeći vrt ili voćnjak možemo preraditi u takav oblik uzgoja hrane.

Ako se sve dobro odradi, za 15-tak godina, jedini posao će vam biti berba plodova.

Na radionici ćete naučiti osnove kreiranja šumskog vrta te imati prilike napraviti plan vašeg budućeg šumskog vrta odnosno šume hrane.

Sama radionica održat će se u šumskom vrtu voditeljice edukacije Silvije Kolar-Fodor, tako da imate jedinstvenu priliku učiti o ovom obliku uzgoja hrane na stvarnom primjeru šumskog vrta koji je bio formirani 2012. godine.

KADA ODRŽAVAMO EDUKACIJU:
25.09.2021. (subota) 10:00-14:00

KAKO SE PRIJAVITI:
Sve ostale detalje o samoj radionici i kako se prijaviti pogledajte na naslovnici stranice www.biovrt.com. Prijave primamo isključivo putem on-line prijavnice koja se nalazi na stranici https://www.biovrt.com/prijavi-se-na-edukaciju-kako-kreirati-sumski-vrt/

Ostavi komentar