Prelog zadovoljio sve uvjete te stekao naziv Europski grad sporta 2019.

Predsjednik ACES Europe Gian Francesco Lupattelli nedavno u Prelogu

Slijedom kandidature te posjeta Komisije Federacije europskih sportskih prijestolnica i gradova (ACES Europe), u Prelog je stigla sjajna vijest. Naime, Prelog je zadovoljio sve uvjete te stekao naziv Europski grad sporta 2019., objavljeno je na internetskoj stranici Preloga.

>> Prelog predao kandidaturu za „Europski grad sporta 2019.”

Dodjela nagrade bit će 22. studenog u Bruxellesu, u prostorima Europskog parlamenta. Ovu titulu ponijeli su u prošlim godinama od hrvatskih gradova Lepoglava, Buzet, Belišće i Umag. Grad Prelog ponosan je na ovu nagradu.

Sportsku obitelj u Prelogu čini šestotinjak sportaša okupljenih u preko trideset sportskih udruga. Brojna su događanja na području Preloga, a u bogatoj lepezi događanja stalno se pojavljuju nove i atraktivne manifestacije. U popratnom pismu pristiglom u Grad Prelog, potpisanom od strane predsjednika udruženja ACES Gian Francesca Lupatellia, navodi se kako je Prelog zadovoljio sve glavne smjernice obitelji ACES: uživanje u vježbanju, spremnost za odricanje kako bi postigli ciljeve, osjećaj zajedništva, učenje fair – playa, poboljšanje zdravlja građana Preloga.

Ostavi komentar