Predsjednica OV Podturen Mirjana Murk primila prijeteće SMS poruke, traži se počinitelj(i)

U spornim porukama slanih jednokratnim brojem, predsjednici vijeća upućene su poruke tipa ‘’kako joj je još malo ostalo’’

Burno je bilo na sjednici Općinskog vijeća Podturen. Na aktualnom satu ostavku na mjestu potpredsjednika Općine Podturen podnio je nezavisni vijećnik i potpredsjednik vijeća Vladimir Križaić. 

– Po isteku dvogodišnjeg dogovorenog rotacijskog mandata, konstatiram da Spasovske koalicije više nema jer je vodstvo SDP-a općinsko i županijsko sada na čelu s Mirjanom Murk već unaprijed izmanipuliralo dogovorenu rotaciju funkcija koja se vidjela nakon pola godišnjeg mandata kada je Mirjana Murk odbila promjenu Statuta i Poslovnika općine Podturen u suradnji s HDZ-om, kazao je Križaić i dao ostavku na funkciju potpredsjednika.

Takozvana Spasovska koalicija koja je dogovorena samo usmeno, podrazumijevala je dogovor između Mirjane Murk i Vladimira Križaića o rotacijskom mandatu. Predsjednik vijeća sada bi, prema njihovom dogovoru trebao biti Križaić, ali Mirjana Murk mu ne želi predati tu funkciju.

– Što se tiče ostavke, predlažem da na sljedećoj sjednici izaberemo novog zamjenika. Daljnje uvrede i klevete koje ste mi izrekli, vidimo se na sudu, rekla je predsjednica Murk. 

– Ja sam već naviknuo na ovakve manipulacije, sramota od jedne predsjednice Općinskog vijeća da nas planira poslati na sud. Sramota je ovime još gora, jer nas je ta ista predsjednica već poslala na sud, pod optužbom da mi njoj prijetimo, što naravno nije istina, odgovorio je Križaić. 

Murk podnijela kaznenu prijavu DORH-u 

Mirjana Murk je potvrdila kako je primila prijeteće poruke te je Državnom odvjetništvu podnijela kaznenu prijavu. 

– Pošto se u porukama spominjao Prekom, na policiji su se vodili time tko je kako glasao, imenom i prezimenom ja nisam nikoga spominjala. U toku je istraga i ne želim više o tome govoriti, ali niti želim si dozvoliti da mi netko prijeti da mi je još malo ostalo, rekla je Murk. 

Podturen je od 1. siječnja prešao s Murs-ekoma na Pre-kom, a protiv ove odluke protiv je glasalo četiri vijećnika koji nisu bili u zapisniku vođeni imenom i prezimenom. 

– Ovo je sramota kakve laži govoriš Mirjana, da sam ja nekome prijetio, ne mogu to vjerovati. Nemoj se s tim igrati. Ti si nas prozvala na policiji i zbog toga smo završili na obavještajnom razgovoru. Ja nisam nikome prijetio, kaže vijećnik Križaić.

Inače, kako se ispostavilo na razgovoru u policiji završili su vijećnici Vladimir Križaić (Nezavisna lista), Vjenceslav Hranilović (HSLS) i Vladimir Sabol (HSS) koji tvrde kako nisu ništa krivi.

Mirjana Murk prijeteće poruke predala je policiji koja još uvijek traga za nepoznatim počiniteljem. Darko Galić glasnogovornik i županijski državni odvjetnik Županijskog suda u Varaždinu kratko je poručio kako je cijeli slučaj stigao do njih krajem listopada 2018. godine. O više detalja nije mogao govoriti. 

– S obzirom da kriminalistička istraživanja provodimo temeljem naloga Državnog odvjetništva, po završetku istraživanja sva prikupljena saznanja i dokaze dostavljamo njima da daljnju odluku, kazali su u PU međimurskoj.

Vijećnik Hranilović rekao je na kraju kako je bio pokraj kad je dogovorena Spasovska koalicija gdje je bio dogovoren mandat koji će se dijeliti između Mirjane Murk i Vladimira Križaića. S obzirom da se radi o usmenom dogovoru vijećnika, za komentar oko takozvane Spasovske koalicije pitali smo načelnika Pericu Hajdarovića. 

– To je bila usmeno dogovorena koalicija, pa je prema tome i nevažeća, jer nitko od nas ostalih uopće nije bio upoznat s dogovorima. Mirjana Murk će i dalje biti predsjednica Općinskog vijeća Podturen, rekao je načelnik Hajdarović.

Ostavi komentar