Poznati Englez Nick Colgan otvara The Garden Bar & Kitchen u Čakovcu

Nick Colgan The Garden Bar & Kitchen
Nick Colgan, Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Novi koncept The Garden Bar & Kitchena se iz Zagreba širi u Čakovec.

Garden otvara vrata u Čakovcu i predstavlja jedinstveno mjesto za craft pivo, pravu hranu, sjajnu glazbu i sretne ljude. Dom je našao na lokaciji u staroj jezgri grada i dvorcu Zrinski, a novo poglavlje za The Garden tim počinje ovog petka, 8. lipnja, od 21 sat.

Adresa je Trg Republike 5.

Inače, The Garden brewery tima stoji iza kultnog The Garden festivala, The Garden resorta u Tisnom, Barbarellas Discotheque u Pirovcu, zadarskog The Garden Lounge bara, zagrebačke craft pivovare The Garden Brewery, a sada i novog koncepta The Garden Bar & Kitchena koji se iz Zagreba širi u Čakovec.

Iza ove tvrtke stoji Englez Nick Colgan.

On već sada 15 godina živi u Hrvatskoj.

Svojevrsna kulminacija priče o tome kako se u Hrvatskoj ipak može, ako tako smijemo reći, bilo je otvaranje njegove nove pivovare na Žitnjaku na kojem se okupilo, oko tisuću ljudi, napisao je 2016. večernji.hr.

– O pivovari sam dugo razmišljao, shvatio sam da je isplativije uložiti u proizvodnju nego u nabavu od vanjskog dobavljača. A i neovisna pivarska scena koja se ovdje razvija također me u tome ohrabrila. Isprva sam razmišljao o tome da pivovaru napravim u Zadru, no zaključili smo kako destinacija za tako veliku investiciju može biti jedino Zagreb – govori nam Nick Colgan dok sjedimo u njegovoj pivnici The Garden Brewery. Velik je to pogon, očito milijunske vrijednosti, ali i koncept do sada neviđen kod nas. U jednom su objektu pivovara, pivnica i kuhinja gdje se serviraju sjajni Submarineovi hamburgeri. I po tome se vidi da se Englez sjajno uklopio u hrvatski ambijent koji je ipak još nesklon investicijama, iako ne toliko nesklon strancima.

Colgan je na put oko svijeta krenuo kroz glazbu, poznato je da je bio dijelom velike priče o najuspješnijem reaggae sastavu svih vremena, UB40.

U Hrvatsku je došao na poziv prijatelja. Ispostavilo se, kako bi ostao. – Bilo je to 2003. godine, išao sam u Zadar posjetiti prijatelja, već vozeći se magistralom vidio sam da je to jedna drukčija zemlja. Iste godine ujesen javio mi je da je slobodna jedna zanimljiva lokacija, no trebalo se brzo odlučiti. Vjerujem u svoje instinkte, nije mi trebalo dugo, prihvatio sam i došao u proljeće 2004. Odmah su za mnom došli žena i djeca – prisjeća se hrvatski Britanac dolaska u Hrvatsku.

Brojne su i druge prednosti koje sami rijetko uočavamo, a navikli smo da ih prije nas uoče stranci koji dolaze živjeti u Hrvatsku.

– U pravu su oni koji vam kažu da zapravo ne znate što imate. Pogledajte, do obale je tri i pol sata vožnje, rijetko je mjesto na jugu do kojega ne možete otići i vratiti se u jedan dan. K tome, dva sata sam od Londona, avionom normalno, no samo dva sata. U blizini su gradovi poput Ljubljane, Budimpešte, Beča, također i Italija, baš sam neki dan bio u Bologni do koje se odavde doista lako stiže. A onda su tu povijest, otoci kakve rijetko koja zemlja ima. Ništa od toga ne bi se trebalo uzimati zdravo za gotovo, to su stvari koje treba shvatiti kao velike prednosti koje trebate kapitalizirati – govori i otkriva koje je mjesto za njega jedino u kojem bi možda mogao živjeti osim Hrvatske.

Ostavi komentar