Poziv na završne konferencije projekta “Mali vrt za velike promjene”

Udruga Biovrt nastavlja educirati i inspirirati o životu u skladu s prirodom.

Upravo završava projekt „Mali vrt za velike promjene“ u sklopu kojeg su napravili novi školski vrt u OŠ Vratišinec, kao i nastavili proširivati učionicu na otvorenom i edukativne aktivnosti u PŠ Novo Selo Rok.

Kroz Edukacijski program na 10 predavanja sudjelovalo je 143 učenika obje škole, a na 23 vrtlarskih radionica i 4 terenske edukacije sudjelovalo je 54 učenika koji su se educirali o vrtlarenju, bioraznolikosti i zaštiti okoliša. Uveli su učenike i u zaboravljen svijet baštine naše lokalne zajednice, povezujući djecu, učitelje, roditelje, volontere i mještane u zajednicu koja zajedno uči i unapređuje kvalitetu svog života. Kao edukativni alat koji će trajati generacijama, kreirana je i zanimljiva edukativna društvena igra i edukativna brošura.

Pozivaju predstavnike svih osnovnih škola da se pridruže na jednoj od konferencija, upoznaju se s aktivnostima projekta, obiđu školske vrtove i inspiriraju se za pokretanje sličnih aktivnosti u vašim školama.

Završne konferencije projekta održat će se:
– 25. kolovoza (utorak) u prostoru Područne škole Novo Selo Rok, s početkom u 17 sati,
– 26. kolovoza (srijeda) u prostoru Osnovne škole Dr. Vinka Žganca Vratišinec, s početkom u 17 sati

PROGRAM:

Voditeljica projekta Silvija Kolar-Fodor, predsjednica udruge Biovrt u skladu s prirodom, Marijana Vrbanec, voditeljica PŠ Novo Selo Rok te Sanja Ambruš i Dubravka Baksa, koordinatorice projekta u OŠ Dr. Vinka Žganca Vratišinec, ukratko će predstaviti projekt.

Predstavit će edukativnu društvenu memory igru “Upoznajmo biljno carstvo”. Sve prisutne škole dobiti će po 1 besplatan primjerak igre.

Predstavit će i edukativnu brošuru “Upoznajmo biljno carstvo” Silvije Kolar-Fodor o najčešćim biljkama koje se uzgajaju u školskim vrtovima. Svi prisutni sudionici dobit će po 1 besplatan primjerak brošure.

Slijedi premijera videa projekta u kojem će vam pokazati što su sve radili u sklopu projekta te podjela potvrda o sudjelovanju svim učenicima koji su marljivo sudjelovali u projektnim edukacijskim aktivnostima.

Neformalno druženje uz zakusku i obilazak školskog vrta

Svoj dolazak obavezno najavite do 25.08. putem on-prijavnice na sljedećem linku: https://tinyurl.com/y33yte8m

Očekivano trajanje: 1 sat.

Sukladno epidemiološkim mjerama, kako će dio konferencije biti u zatvorenom prostoru, molimo da sa sobom ponesete masku za lice.

Veselimo se Vašem dolasku.
www.biovrt.com

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE