Počela izgradnja sportske dvorane u Domašincu vrijedna 9 milijuna kuna

sportska dvorana Domašinec

Krenula je izgradnja sportske dvorane u Domašincu vrijedna 9 milijuna kuna.

Međimurska županija o ovome je poslala priopćenje za medije koje prenosimo u cijelosti.

Prigodnom svečanošću, u nazočnosti brojnih mještana i uzvanika, i službeno je započela izgradnja sportskih objekata na prostoru igrališta NK „Dinamo“ u Domašincu. Riječ je o izgradnji sportske dvorane u Domašincu, koju su godinama čekali mještani općine, a uz koju će se izgraditi popratni objekti za potrebe sportskih udruga, rekonstruirati postojeće prostorije te urediti vanjski dio čime će Domašinec imati moderni sportski park sa svim sadržajima.

Cijeli projekt vrijedan je 8 738 264 kuna od čega će 7 428 000 kn biti financirano iz EU fondova dok će ostatak osigurati lokalna samouprava.

Predsjednik NK „Dinamo“ Domašinec, Josip Đurkin, istaknuo je kako je ovo povijesni dan za cijelu Općinu jer prije nekoliko godina nisu sanjali da je moguće osigurati ovoliki novac za uređenje sportskog centra iz drugih izvora: „Mi koji se bavimo sportom svjesni smo koliko je teško osigurati svaku kunu za opstanak nogometnih klubova i nogometne škole, stoga čestitam svima koji su sudjelovali u pisanju projekta i kandidaturi prema EU fondovima. Posebno zahvaljujem Zvonimiru Ovčaru, i vjerujem da će radost svih mještana biti veća za godinu dana kada ćemo otvarati sportski objekt“.

Načelnik Općine Mario Tomašek rekao je kako će gradnjom ovakvog objekta biti omogućeno svima, a posebno mladima, da osnovne sportske potrebe mogu odraditi u svom mjestu, te se osiguravaju uvjeti za kvalitetniji život mještana u svojoj sredini, što će spriječiti želju da se iseljavaju iz manjih sredina. „Nadam se da je ovo ujedno i početak velikih projekata za Općinu Domašinec“ – ističe Tomašek.

Međimurski župan Matija Posavec istaknuo je kako je ovo još jedno ulaganje u manje sredine čime smo potvrdili da znamo napraviti dobar projekt, kandidirati ga i povući novac iz EU fondova.

Svečanosti je nazočio i ministar gospodarstva, obrta i poduzetništva Darko Horvat koji je pohvalio rad općinske vlasti i dao podršku svim ovakvim i sličnim projektima. Rekonstrukcija postojeće poslovne građevine i dogradnja svlačionica i sportske dvorane sufinancirana je sredstvima Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj Europske unije 2014-2020. Investitor je NK „Dinamo“ Domašinec, a izvođač radova poduzeće „Izgradnja d.o.o.“ iz Domašinca. Rok završetka radova je godinu dana.

Foto: Međimurska županija

Ostavi komentar