“Pet tamburaša na gruntu” udruge Maxenca plijenili pažnju u Nedelišću

Maxenca Dani zahvalnosti Nedelišće

Članice i članovi udruge MAXENCA iz Macinca marljivo i strpljivo su se pripremali za četrnaestu po redu manifestaciju Dana zahvalnosti koju je i ove godine 14. listopada organizirala Turistička zajednica općine Nedelišće.

Na svom izložbenom prostoru u MESAP-u članice i članovi udruge Maxenca svojim novim zamislima i idejama i ovaj put su uspjeli ugodno iznenaditi posjetitelje.

Pet tamburaša na „gruntu“ bili su prikaz ljudske zahvalnosti na plodovima koje nam je zemlja podarila i zahvala na hrani bez koje ne možemo živjeti. Tamburaši koji su izrađeni ručno, marljivo i strpljivo te upotrebom prirodnih materijala prikazali su sreću, veselje i zadovoljstvo nakon obavljenih radova tijekom godine.

Nikako ne treba zaboraviti trud članica i članova prilikom pripreme i pečenja kolača, kruha i ostalih delicija bez kojih je ovakva manifestacija nezamisliva.
Prikupljanje svega potrebnog trajalo je nekoliko tjedana i bilo je potrebno nekoliko sati da se izložbeni prostor popuni na zamišljeni način. Šarenilno boja, mirisa i okusa širilo se dvoranom MESAP-a, a razne vrste voća i povrća našle su svoje izložbeno mjesto kako bi bile izložene radoznalim pogledima posjetitelja.

(žk)

Ostavi komentar