PARK PALINOVEC uz cestu prema Svetom Jurju u Trnju s novom rasvjetom!

Uz božićne i novogodišnje blagdane, park u Palinovcu koji se nalazi uz društveni dom i prostire se više stotina metara uz cestu Palinovec – Sveti Juraj u Trnju, dobio je rasvjetu koja u večernjim i noćnim satima uljepšava mjesto uz prigodne blagdanske dekoracije.

Rasvjeta je svečano otvorena uz nazočnost načelnika Miljenka Horvata i čelnika mjesta Palinovec i mještana. Park u Palinovcu kultiviran je četiri godine, uređivano je zaraslo drveće i grmlje. Načelnik Miljenko Horvat istaknuo je da su pri uređenju parka koji je sad dobio i stazice s klupama, izvađena čak 134 panja. Usprkos tolikim posječenim stablima, parku ne nedostaje drveća jer ga je bilo i više nego dovoljno.

U kojem će smjeru ići buduće hortikulturno uređenje parka, ovisi o Mjesnom odboru Palinovec, no sigurno je da tako veliki park i ukras u centru mjesta rijetko tko ima. Potencijal parka je mnogo veći od dosadašnjeg korištenja. Tako na primjer, za svake božićne blagdane park može biti pretvoren u čarobnu šumu s impozantnom rasvjetom, a u ljetnim mjesecima u njemu se mogu održavati kiparske i likovne radionice i drugo.

Foto: Filip Švenda

Ostavi komentar