Otvorena Ispostava hitne u Kotoribi

hitna kotoriba 1
Svečano otvorenje Hitne u Kotoribi

Nakon Preloga i Murskog Središća, svoju ispostavu Zavoda za hitnu medicinu, dobila je i naša najistočnija Općina Kotoriba. Istina, kako se moglo čuti, Hitna se ponovno vratila u Kotoribu. Naime, od 60-tih pa do 90-tih godina prošlog stoljeća, Kotoriba je imala samo stacionirano vozilo hitne koje je prevozilo pacijente do Čakovca i bolnice.

Uz dvije ordinacije primarne zdravstvene zaštite te tri stomatološke i laboratorij za vađenje krvi, u Dom zdravlja, gdje je zjapio neiskorišteni prostor, sada je uselila i Hitna služba.

Ispostava će za sada, imati samo tim T2 što znači, jednog medicinskog tehničara i jednog vozača koji će građanima biti dostupni samo kroz vikend. Drugim riječima, od petka u 19 sati pa do ponedjeljka ujutro, kada s redovnim radom započinje jedna od dvije ordinacije opće medicine.

Takav režim rada trebao bi potrajati do kraja ove godine. Naime, tada slijedi izrada nove mreže Hitne službe pa se Kotoripčani nadaju kako će dobiti tim na koji mogu računati tijekom cijelog tjedna. Naravno, najzadovoljniji bi bili kada bi se u sve to, uklopio i liječnik.

 

 

 

Ostavi komentar