OŠ Strahoninec: Potpisan sporazum o nabavci informatičke opreme

Sporazum grad Čakovec i OŠ Strahoninec informatička nabava

Grad Čakovec šalje priopćenje za medije koje u nastavku u cijelosti objavljujemo. 

Suradnja Grada Čakovca i Općine Strahoninec izvrsna je u mnogim područjima. Ovih je dana potpisan Sporazum o nabavci računala za informatičku učionicu u OŠ Strahoninec. Naime važećom mrežom škola djeca iz Savske Vesi polaze školu u Strahonincu.

Sporazum su potpisali gradonačelnik grada Čakovca Stjepan Kovač, načelnik Općine Strahoninec Franjo Lehkec i v.d. ravnatelj OŠ Strahoninec Josip Šipek.

– Ulaganje u mlade nit je vodilja za obje jedinice lokalne samouprave. Prvenstveno se to odnosi na obrazovanje, te se stoga tu i najviše ulaže. Slušamo naše sugrađane po mjesnim odborima i gradskim kotarevama te financiramo projekte i rješavamo probleme koji su njima od najveće važnosti, a sve u cilju kvalitetnijeg života naših građana na svim područjima i svih dobi, poručio je Gradonačelnik Stjepan Kovač.

– Konstantno ulaganje u mlade od vrtića do fakulteta osnova je svakog proračuna Općine Strahoninec. Kao što je poznato izgrađena je Sportska dvorana, a stigla je i suglasnost od Ministarstva na projekte za dogradnju škole od 10 učionica za potrebe jednosmjenske nastave tako da se sad samo čekaju natječaji da se krene s izgradnjom, istaknuo je načelnik Franjo Lehkec.

Ravnatelj Josip Šipek zahvalio se Gradu Čakovcu i Općini Strahoninec na podršci koju pružaju školi, a i roditeljima kojima financiraju nabavku dodatnih materijala koje bi roditelji sami morali platiti.

Ovakve odluke u ovim kriznim vremenima uvelike rasterećuju kućni budžet jer je cijena ovih materijala u prosjeku nekih 400 kuna po učeniku. Nova informatička učionica razredne nastave napravljena je u prizemlju te će omogućit svim učenicima polazak izborne nastave informatike uključujući i učenike s posebnim potrebama koji nisu do sad mogli ići jer je postojeća učionica bila na katu, a škola nema dizalo. Vrijednost investicije procijenjena je na 90.000 kuna.

Sporazum grad Čakovec i OŠ Strahoninec

Ostavi komentar