Očekuje se da će snijeg padati do utorka, zimska služba ŽUC-a planira dići stupanj pripravnosti

Ilustracija

Zimska služba Županijske uprave za ceste Međimurske županije je na terenu i čisti snijeg koji je napadao tijekom jutra u našoj županiji.

Na terenu je 10 ralica, a i solju se posipavaju ceste.

– Zimska služba ŽUC-a u drugom je stupnju pripravnost, ralice su na terenu i ceste se čiste prema prioritetima. U gornjem Međimurju palo je oko 10 cm snijega, i tamo na nekoliko mjesta ima ugaženog snijega na cesti. U ostatku Međimurja palo je pet do šest centimetara. Za sada nema informacija o nekim većim problemima – rekao je oko 13 sati za Međimurske novine Stjepan Marčec, voditelj zimske službe u ŽUC-u.

Dodao je da srećom nije jako hladno.

– Kako je najavljeno da će snijeg padati danas cijeli dan, noćas i tijekom utorka polako se pripremamo na treći stupanj pripravnosti – pojasnio je Marčec.

ŽUC čisti 202 km županijskih cesta i 247 km lokalnih cesta u Međimurju. Na području Županijske uprave za ceste Međimurske županije predviđena su dva stalna mjesta pripravnosti (Čakovec i Donji Kraljevec) koja ispunjavaju uvjete za boravak ljudi te obavljanje poslova za ljetno i zimsko održavanje cesta, uskladištenje materijala, smještaj vozila i potrebne opreme.

Proračunom potrebnih kapaciteta mehanizacije i opreme za potrebe održavanja cesta u zimskim uvjetima utvrđeno je da TEGRA d.o.o. Čakovec i Pavlic-asfalt-beton Donji Kraljevec imaju sve potrebne kapacitete mehanizacije i opreme.

Ostavi komentar