9.4 C
Čakovec
Subota, 13 travnja, 2024

Ni sportskim klubovima nije lako, presušila i natjecanja i novci

U uredu gradonačelnika Murskog Središća održan je sastanak s predstavnicima sportskih udruga momčadskih sportova na kojemu se razgovalo što i kako dalje.

Zbog pandemije COVID-19 svi sportski klubovi i udruge svoje aktivnosti i natjecanja morali su u potpunosti zaustaviti, što je izazvalo mnoštvo pitanja u svezi njihova  daljnjeg funkcioniranja  a osobito onih kojima je primarna aktivnost momčadsko natjecanje.

Osim što su obustavljeni treninzi i natjecanja, u pitanje se dovodi i financijsko stanje samih udruga, obzirom što se dio prihoda ostvaruje putem natjecanja. Udruge i klubovi posjeduju imovinu koja se mora održavati, unapređivati ili u nju dodatno investirati, a što opet iziskuje dodatna financijska ulaganja te im upravo iz tog razloga Grad svake godine pomaže kapitalnim donacijama koje im se dodjeljuju putem Javnog poziva za sufinanciranje.

Gradonačelnik Dražen Srpak održao je sastanak s predsjednicima sportskih klubova kako bi se upoznao s trenutnom situacijom u klubovima, te kako i kada će se pokrenuti daljnje aktivnosti i natjecanja.

Odbojkaški klub Plavi i Košarkaški klub Rudar započeli su s aktivnostima i treninzima na vanjskim sportskim terenima, obzirom da je dogovoreno i usuglašeno s udrugama i Osnovnom školom da se sportska dvorana neće koristiti do rujna 2020. godine. Što se tiče isplata donacija, Grad je svim udrugama koje su potpisale Ugovor isplatio 20% od ukupnog iznosa donacije. Za isplatu kapitalne donacije dogovoreno je da se isplaćuje od rujna ove godine, uvažavajući mogućnosti proračuna.

-Naglasak je da društveni, socijalni i sportski život ide dalje te ćemo se potruditi da učinimo sve što je u našoj moći. Iznos koji vam je odobren isplatiti ćemo vam u cijelosti do kraja trajanja projekta. Ako će biti potrebno i zaustaviti koju manju investiciju, koja u tom trenutku nije prijeko potrebna i čija se aktivnost može odraditi i sljedeće godine (kao npr. manji projekti ) i to ćemo napraviti. Ne želimo da udruge stanu sa svojim aktivnostima ili natjecanjima,istaknuo je gradonačelnik Dražen Srpak.

Predsjednici sportskih klubova, pojedinačno, iznijeli su svoje probleme, prijedloge i plan provedbe daljnjih aktivnosti.

Odbojkaški klub Plavi je gotovo 70% prvenstva odigrao. Nastavak natjecanja omogućiti će se u listopadu . Treninzi se odvijaju na sportskim terenima u Peklenici, istaknuo je Saša Matić, predsjednik OK Plavi.

NK Plavi Peklenica s treninzima će započeti nakon 10. lipnja prema uputama HNS-a. Organizirana je radna akcija na uređenju sportskog terena kojoj su se odazvali igrači i članovi uprave. Osim što je cilj održavanja radne akcije bio uređenje terena, htjeli smo da se svi skupa ponovo okupimo i povežemo, kazao je Mihael Zamuda tajnik NK Plavi.

NK Mura će također ovaj vikend s igračima i članovima uprave organizirati radnu akciju uređenja prostora oko sportskog terena. Sa treninzima će se ujedno započeti nakon 10. lipnja, istaknuo je Dragutin Stojko, predsjednik NK Mura.

NK Rudar za sada još nije započeo s treninzima s obzirom na trenutnu situaciju i sukladno uputama HNS-a. 19. srpnja 2020.g. odigrat će se KUP utakmica, tako da će se s treninzima započeti najkasnije  15. lipnja,  istaknuo je Damir Cilar, predsjednik NK Rudar.

NK Hajduk je održao radnu akciju na koju se odazvalo 30-tak igrača i članova uprave. Postavljena je nova ograda koja je financirana sredstvima kapitalne donacije iz 2018. i 2019. godine u iznosu od 35 tisuća kuna. Prvenstvo se nastavlja u kolovozu, no kako će to izgledati ako neće biti publike. Svi znamo da klubovi ovise o prodanim ulaznicama, prihodima koje ostvaruju. Nažalost, dogodio se prekid prvenstva u najgore vrijeme, kada su sve pripreme odrađene i započelo se s utakmicama. Naravno da se i dovodi pitanje igračkog kadra, istaknuo je Dominik Hrženjak, predstavnik NK Hajduk Štrukovec.

Predsjednik Košarkaškog kluba Rudar Ivan Božić kazao je: – Ostalo nam je dva kola do kraja prvenstva. Treninzi s mladima započeli su prošli tjedan. U ljetnim mjesecima planiramo održati ljetni košarkaški kamp. Aktivnosti će se i nadalje odvijati na vanjskim sportskim terenima. KK Rudar ima 3 mlađe kategorije i u zadnje dvije godine iznimno puno mladih se uključilo u košarkaški klub.

NK Torpedo Križovecd također će odraditi radnu akciju uređenja terena i okoliša. Do sada su igrači pojedinačno trenirali. S treninzima i aktivnostima nastaviti će se kada to HNS dopusti, istaknuli su predstavnici NK Torpedo.

Grad Mursko Središće će momčadskim klubovima uz financijsku pomoć sponzora pokloniti komplet dresova, kako bi se im olakšalo na taj način.

Nakon sportkih gradonačelnik  Srpak održat će sastanak i s ostalim udrugama koje djeluju na području kulture i društvenih djelatnosti, kako bi i one iznijele svoje potrebe i plan provođenja aktivnosti za ovu godinu.

 

 

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,151FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE

Zack Dust u live svirci petkom

Zack Dust

Imitatorski show by Danko Ažić

Imitator Danko Ažić