Najavljen 61. međunarodni poljoprivredno-prehrambeni sajam AGRA

Sajam AGRA će se održavati od 26. do 31. kolovoza u Gornjoj Radgoni u Sloveniji. Posjetitelji su dobrodošli svakog sajmenog dana od 9 do 18 sati!

Marijan Novak i Boris Erjavec na današnjoj konferenciji za novinare

Sajam su na današnjoj konferenciji najavili izvršni direktor Boris Erjavec, PR manager Miran Mate te predstavnik sajma za Hrvatsku Marijan Novak.

Sajam Agra, prva godina nakon plodnih 60

U Gornjoj Radgoni, na spoju Slovenije s Austrijom, Hrvatskom i Mađarskom, od 26. do 31. kolovoza održat će se 61. međunarodni poljoprivredno-prehrambeni sajam AGRA koji će predstaviti vrhunsku tehniku, opremu i sredstva za poljoprivredu, šumarstvo, vinarstvo i proizvodnju hrane.

Stručnim izložbama životinja predstavit će najbolji rezultati uzgoja, a predstavit će se i  najbolje prakse suradnje s prirodom u sajamskim vrtovima.

O važnosti sajma govori i činjenica da će na službenom otvorenju u subotu, 26.kolovoza u 10 sati, prisustvovati predsjednica Slovenije Nataša Pirc Musar, uz brojne ministre, ministrice i političke predstavnike iz Slovenije i drugih zemalja.

– Posjet sajmu najavile su čak i delegacije iz Azerbajdžana i Latinske Amerike, poručuje izvršni direktor sajma, Boris Erjavec. Hrvatska ministrica poljoprivrede Marija Vučković također je potvrdila svoj dolazak.

Boris Erjavec: Očekuje nas iznimno bogat program bez obzira na štete od poplava

Kako kaže direktor Erjavec, mnoštvo domaćih i inozemnih izlagača ponudit će inovativna rješenja, najnoviju tehnologiju i vodeće svjetske brendove poljoprivredne mehanizacije te šumarskih strojeva i opreme.

Boris Erjavec, izvršni direktor sajma

– Iako smo pretrpili štete od nedavne poplave u Sloveniji, uspjeli smo složiti zaista bogat program. Nažalost, naši sajmeni vrtovi koji su služili kao svojevrsna zona komfora i opuštanja, čitava su dva dana bila pod vodom. Ipak, siguran sam da ćemo i tu izvući maksimum i stvoriti lijepu priču, govori Erjavec.

Na raspolaganju će biti sjemenska roba, sadnice, proizvodi za ishranu, zaštitu i njegu životinja i biljaka, oprema za prehrambenu industriju i gastronomiju. Predstaviti će se bogat program poljoprivrednih objekata i građevina kao i opreme za uređenje okućnica i okoliša stambenih objekata.

– Sajam Agra danas zaista ima veliku težinu u poljoprivredno-prehrambenom svijetu. Svjesni su toga i izlagači kojih ove godine ima oko 1700, govori Erjavec i nastavlja kako je ovogodišnja zemlja-partner Indija, no na sajmu će sudjelovati “ekipe” iz ukupno 35 zemalja.

Izvrsna prehrana i životinjski svijet

Predstavit će se odabrani poljoprivredni proizvodi, prehrambeni proizvodi slovenske prehrambene industrije kao i proizvodi dopunske djelatnosti u poljoprivredi. U vinskoj dvorani predstaviti će vrhunska vina te vinogradarska i vinarska oprema.

– Pripremili smo i zanimljive gastro-kutke poput Agrine tržnice ili Medenog hrama tako da će se zaista moći prizalogajiti odlična hrana, kaže nam direktor sajma.

Kao i svake godine, dio je posvećen i životinjskom svijetu. Najbolju tradiciju i nove prakse prikazati će stručne prezentacije stočarstva, konjogojstva, malih životinja te izložba izvornih pasmina domaćih životinja s ponudom poljoprivrednih proizvoda. Na manježu će svakodnevno biti prikazane atraktivne revije.

– Pozvani ste na izložbu malih životinja, izložbu riba u ribnjaku kao i u vrtić malih životinja za najmlađe posjetitelje, kaže.

Sajam će pratiti brojna stručna savjetovanja, predavanja i okrugli stolovi na sve aktualne teme, tijekom svakog dana. Tijekom prijepodnevnih sati moći će se i piti jutarnja kavica s Irenom Šinko, ministricom poljoprivrede Slovenije, na kojoj će joj posjetitelji i/ili izlagači moći postavljati pitanja.

Ugodno s korisnim 

Sajam AGRA i ove godine će posjetitelje nagraditi brojnim zanimljivim prezentacijama, nezaboravnim doživljajima, povoljnom kupnjom i vrhunskom gastro ponudom.

Na sajmu će se održati natjecanja kao što su; natjecanje šumoposjednika u sječi drva, natjecanje u plesanju polke, natjecanje u potezanju konopa, prikaz povođenja teladi najmlađih uzgajivača, susret starodobnih STEYR traktora kao i brojni drugi grupni i prijateljski susreti.

Natjecanje u plesanju polke

Bit će i nagrada za posjetitelje; naime, svaka je ulaznica potencijalno dobitna ukoliko na nju napišete svoje ime i prezime te je ubacite u nagradni bubanj. Nagrade su brojne, a ona glavna je putovanje u Indiju!

Povoljne cijene ulaznica

Od 26. do 31. kolovoza 2023 sajam je otvoren za posjetitelje od 9.00 do 18.00 sati.

Cijena ulaznice je 9 eura, a tu su i popusti za umirovljenike, učenike, studente i grupe.
Za djecu do 6 godina i osobe u invalidskim kolicima s pratnjom ulaz je besplatan.
Parkiranje je besplatno za sve posjetitelje!

Sve dodatne informacije i detaljni program po danima možete naći na službenim stranicama sajma.

(foto: zlatko vrzan, sajam agra)

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE