NAJAVA: U zgradi Scheier javni razgovor o odgoju i obrazovanju kroz umjetnost

Kako su povezani odgoj, obrazovanje i umjetnost? Zašto je umjetnost i kreativnost bitna u životu djeteta i koliko su u procesu kreativnog razvoja bitni pedagozi, učitelji, roditelji i umjetnici? Kako kreativnost djeteta dobro usmjeriti kroz kreativne umjetničke i edukativne programe?

Pozivamo roditelje, pedagoge, učitelje, umjetnike i sve ostale zainteresirane za rad s djecom da nam se pridruže u petak, 15.studenog 2019. u 12:30 u zgradi Scheier i porazgovaraju s nama o ovim temama na Javnom razgovoru o odgoju i obrazovanju kroz umjetnost.

Na razgovoru će o važnosti umjetnosti za djecu, radu s djecom i dječjim umjetničkim i edukativnim programima govoriti Danijela Petrić i Zdenko Niessner, autori Priče o sloniću Babaru, Matija Bobek, autor izložbe i radionica Kao prvo – Zagonetno drvo te Nikolina Mekovec, voditeljica Studija suvremenog plesa Teuta i organizatorica Galerije plesa.

O sudionicima razgovora:

Matija Bobek ( Striček Bobeck ) je autor izložbe i radionica za djecu pod nazivom Matija Bobek I Kao prvo – zagonetno drvo – Izložba i radionica. Završio je Višu učiteljsku školu u Čakovcu, a danas je član Hrvatskog udruženja interdisciplinarnih umjetnika. On je pedagog i voditelj dječjih radionica. Neke vještine koje djeca od njega uče, poznatijeg pod imenom Striček Bobček, su sviranje glazbenih instrumenata, vještina žongliranja i vizualna umijeća.

Nikolina Mekovec je plesom je odgojila brojne djevojčice i možda nešto malo manje dječaka. Njezine plesne skupine već niz godina osvajaju nagrade i priznanja na nacionalnoj i internacionalnoj razini. Svoj rad započela je još 90ih vođenjem Plesne grupe čakovečkog Centra za kulturu,a iz te grupe nastala je Teuta koju danas znamo kao TEUTA Studio suvremenog plesa.

Zdenko Niessner je prošao pjevačko obrazovanje u Zagrebu, Grazu te na Konzervatoriju u Beču. Kao solist je sudjelovao u brojnim opernim izvedbama u Austriji, Njemačkoj, Švicarskoj, Italiji i Hrvatskoj, posebice onima namijenjenima djeci. Suosnivač je udruge Mala opera.

Danijela Petrić je završila studij klavira u Zagrebu te na Konzervatoriju u Milanu te se usavršavala na brojnim majstorskim tečajevima vrsnih internacionalnih glazbenika. Kao solistica i komorna glazbenica nastupa u domovini i inozemstvu. Osim što se bavi i pedagoškim radom, suosnivačica je udruge Mala opera.

Više o djelovanju Platforme za Društveni centar Čakovec pronađite na Drustvenicentar.hr, a sve o projektu Nove prakse pronađite na web stranici Scheier.hr i društvenim mrežama Facebooku i Instagramu.

izvor: Platforma za Društveni centar Čakovec

Ostavi komentar