Na varaždinskom Bučogradu, danas se predstavlja Grad Čakovec

Bucograd_1
Danas se u Bučogradu predstavljaju međimurski OPG-i

U atriju Županijske palače u Varaždinu vrata je jučer otvorio Bučograd u kojem su uživali brojni građani svih generacija.

Kako se nekada proizvodilo Varaždinsko bučino ulje, vađenje koštica iz tikvi na tradicijski način, stepanje zrna hajdine iz snoplja, degustacija jela od bučinog ulja, heljde i tikve, izrada igračaka inspiriranih bučom – samo je dio bogatog programa za koji su se pobrinuli udruga Hajdina, udruga Varaždinsko bučino ulje, Udruga kuhara Varaždinske županije, Dječji vrtić Bajka te odgojiteljica Ivana Mikulec.

Mladi kuhari, članovi Regionalnog tima Varaždinske županije koji nastupa na Kulinarskoj olimpijadi u Stuttgartu, priredili su zanimljive radionice izrade pogačica od sira s bučinim košticama i Varaždinskim bučinim uljem, a pokazali su i kako izraditi dekoracije od buče.

Manifestacija Bučograd, koju organiziraju Varaždinska županija i TZ Varaždinske županije, nastavlja danas predstavljanjem Grada Čakovca.

Predstavit će se OPG Sarač s domaćim proizvodima od aronije i joste te prikazom kuhanja domaćeg pekmeza, Vladimira Ciber s ručno rađenim unikatnim nakitom, OPG Biber s bučinim uljem i drugim poslasticama od buče, kulturno-umjetnička udruga Veseli Međimurci s tradicijskim proizvodima, pijanist Nikola Grabar i pjevačka zvijezda Gabrijela Hrženjak.

 

 

Ostavi komentar