Mursko Središće za modernizaciju javne rasvjete dobilo 353.000 kuna

Predrag Štromar Dražen Srpak
Predrag Štromar i Dražen Srpak

Grad Mursko Središće dobio je novac za modernizaciju javne rasvjete.

Od Grada je o ovome došlo priopćenje za medije koje prenosimo u cijelosti.

Javna rasvjeta u gradu Mursko Središće nije se rekonstruirala od njezine izgradnje stoga je Grad Mursko Središće u ožujku ove godine temeljem javnog poziva raspisanog od strane Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja prijavio projekt „Modernizacija javne rasvjete u Murskom Središću“.

Gradonačelniku Grada Mursko Središće Draženu Srpaku je u petak, 13. srpnja 2018. godine, u općini Donja Dubrava, potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar, svečano dodijelio Odluku o sufinanciranju projekta “Modernizacija javne rasvjete u Murskom Središću” u iznosu od 353.000 kuna.

Modernizacijom javne rasvjete na području grada Mursko Središće smanjiti će se potrošnja električne energije i troškovi održavanja, eliminirat će se štetne živne žarulje, poboljšat će se rasvjetljenost prometnica te smanjiti svjetlosno zagađenje. Predviđena je zamjena svih dotrajalih svjetiljki te montaža novih.

Grad Mursko Središće ravnomjerno ulaže u sva naselja na području grada te se trenutno za sva naselja izrađuje projektna dokumentacija modernizacije javne rasvjete. Od iduće godine kreće modernizacija po svim naseljima, a sredstva će se osigurati iz natječaja i proračuna Grada Mursko Središće.

Ostavi komentar