Mursko Središće: Osam gerontodomaćica dobilo uvjerenja i bicikle za rad

gerontodomaćice Projekt Zaželi Mursko Središće1

U multimedijskoj dvorani Centra za kulturu “Rudar” Mursko Središće svečano su dodijeljena uvjerenja o osposobljenosti za gerontodomaćice ženama koje su educirane i zaposlene kroz projekt “Zaželi – program zapošljavanja žena”.

Grad Mursko Središće o ovome je poslalo priopćenje za medije koje prenosimo u cijelosti.

U multimedijskoj dvorani Centra za kulturu “Rudar” Mursko Središće svečano su dodijeljena uvjerenja o osposobljenosti za gerontodomaćice ženama koje su educirane i zaposlene kroz projekt “Zaželi – program zapošljavanja žena”, koji je u skladu je s europskim i nacionalnim preporukama o unaprjeđenju položaja žena na tržištu rada i zaštite prava žena.

Unutar ovog projekta Gradu Mursko Središće dodijeljeno je ukupno 1.471.184,27 kuna 100% bespovratnih sredstava od kojih 85% odnosno 1.250.506,63 kuna se odnosi na financiranje iz ESF-a, a 15% odnosno 220.677,64 kuna iz državnog proračuna Republike Hrvatske.

Samu izobrazbu provelo je Pučko otvoreno učilište u Čakovcu čiji je ravnatelj Mario Zamuda, koji je predstavio program osposobljavanja, te istaknuo kako se isti upisuje u e-radnu knjižicu. Gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak pozdravio je sve prisutne te je zajedno s ravnateljem učilišta Mariom Zamudom podijelio uvjerenja te čestitao ženama. Podijeli su prisustvovali i voditelj projekta Miljenko Štefanić i administrator na projektu Marta Tuksar.

Kroz projekt “Zaželi – program zapošljavanja žena” – “Omogući – podrži – pomozi” 8 (osam) žena raditi će na poslovima potpore i podrške te brige za minimalno 32 starije osobe i osobe u nepovoljnom položaju koje stanuju na području grada Mursko Središće i području općine Selnica. Žene su s radom započele 04. srpnja 2018. godine kada su i potpisani ugovori o radu.

Uz uvjerenja o osposobljenosti za gerontodomaćice svim su ženama unutar ovoga projekta podjeljeni bicikli koje će koristiti u obilasku krajnjih korisnika. Uporaba bicikala potiče se zbog nepostojanja negativnih utjecaja na okoliš i promicanja održivog razvoja. Ženama će također biti podjeljenja i odjeća odnosno oprema za rad.

Ostavi komentar