MURSKO SREDIŠĆE: Obilježen Dan sjećanja na žrtvu Vukovara

Grad Mursko Središće u ponedjeljak 18. studenog 2019. godine obilježio je Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. i prisjetio se hrvatskog ponosa, Grada Vukovara koji je bio i ostao simbol pobjede te vječni podsjetnik na sve one koji su dali svoj život za Domovinu. U spomen na sve žrtve Domovinskog rata, poginule i nestale branitelje u crkvi Marije Kraljice i sv. Ladislava održana je sveta misa koju je predvodio vlč. Marijan Horvat te su istoj prisustvovali gradonačelnik Dražen Srpak, zamjenik gradonačelnika Miljenko Cmrečak, predsjednik Gradskog vijeća Zvonko Vrtarić, potpredsjednik Gradskog vijeća Kristijan Antolović, članovi Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata – Ogranak Mursko Središće, članovi udruge hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata – Mursko Središće, predsjednici Mjesnih odbora, gradski vijećnici, učenici Osnovne škole Mursko Središće i brojni građani.

Nakon sv. mise formirana je velika kolona koja je prošla trgom braće Radića u kojoj su građani zapalili svijeće, a posebna počast odana je kod spomenika poginulim braniteljima s područja grada Mursko Središće – Piramide.

Članovi udruge Dragovoljaca i veterana Domovinskog rata – Ogranak Mursko Središće na šetnici uz rijeku Muru svijećama su postavili natpis VUKOVAR te i na taj način odali počast poginulim braniteljima.

izvor: Grad Mursko Središće

Ostavi komentar