Mursko Središće: Nekadašnji rudnici, rudarski život i vađenje nafte postaju turistički proizvod

Spomen dom rudarstva
Spomen dom rudarstva koji će sačuvati sjećanje na rudarsku baštinu.

Grad Mursko Središće uskoro će drastično pojačati svoju turističku ponudu zahvaljujući programu prekogranične suradnje Mađarska – Hrvatska i odobrenom projektu ENERGY TOUR. Mursko Središće je partner s hrvatske strane, dok su s mađarske strane to Lovászi kao vodeći partner te Lenti i Gosztola.

Gotovo 2,5 milijuna kuna koliko se dobilo u projetku ulaže se u multimedijalnu opremu i suvremene audio i video efekte čime će se obogatit sadržaj Spomen doma rudarstva, lokacije rudnika i život rudara te urediti park naftaštva.

U sklopu projekta Grad Mursko Središće na novi način će prezentirati svoju industrijsku baštinu, jer svoj razvoj u najvećoj mjeri duguje upravo crpljenju nafte i eksploataciji mrkog ugljena. Bogatom multimedijalnom opremom i suvremenim audio i video efektima obogatit će se sadržaj Spomen doma rudarstva, prezentirat će se povijest rudarstva, lokacije rudnika i život rudara.

Više o temi kako je Mursko Središće prepoznalo svoju baštinu kao vrijednost koju valja promovirati pročitajte u novom broju Međimurskih novina koje su u prodaji od petka, 29. svibnja.

Ostavi komentar