Ministrica Žalac: Od 2014.-2020. za Međimurje ugovoreno oko 750 milijuna kuna

Gabrijela Žalac posjet Međimurje1

Ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac boravila je danas u službenom posjetu Međimurskoj županiji.

Između ostaloga, načelnicima i gradonačelnicima, predstavila je otvorene natječaje na koje mogu aplicirati svoje projekte do kraja 2020.

Posjet Međimurju, ministrica Gabrijela Žalac započela je radnim sastankom s predstavnicima Županije. Sastankom su dominirale teme vezane uz privlačenje sredstava iz fondova EU te Fonda za regionalni razvoj za predstojeće razdoblje.

 – Mogu reći da smo za Međimurje za razdoblje od 2014.-2020. godine iz EU fondova ugovorili projekte vrijedne oko 750 milijuna kuna, naglasila je danas ministrica Žalac i dodala – Radi se o operativnom programu konkurentnosti i kohezije, socijalnom programu…

Pohvalila se i jučerašnjim potpisivanjem ugovora za 19 malih lokalnih projekata 16 međimurskih općina i gradova ukupne vrijednosti oko 3 milijuna kuna. Inače, iz tog Fonda bilo je podijeljeno preko 80 milijuna kuna. No, s obzirom na indeks razvijenosti Međimurja, više nam nije moglo pripasti.

Nakon radnog sastanka, ministrica je prisustvovala i kolegiju načelnika i gradonačelnika gdje ih je sve podrobno informirala o dostupnim natječajima, sredstvima i uvjetima apliciranja kao i novom ugovornom razdoblju od 2021.-2027.

(vv)

Ostavi komentar