6.1 C
Čakovec
Subota, 25 studenoga, 2023

Međimurskim studentima isplaćene jednokratne potpore

Međimurska županija isplatila je 2182 jednokratnih financijskih potpora međimurskim studentima.

Treća je ovo godina kako su osigurane jednokratne potpore za pokrivanje dijela troškova studiranja u iznosu od 500 kuna, nakon što su se prijašnjih godina isplaćivale subvencije troškova prijevoza. Sredstva za potporu osigurana su u proračunu Međimurske županije u ukupnom iznosu od 1,1 milijun kuna.

Isplaćene jednokratne potpore studentima, pokrenuta dva nova europska projekta

Župan Posavec osvrnuo se na ulaganja u međimurske učenike i studente, i cjelokupni obrazovni sustav, te dodao kako učenicama i učenicima treba dati mnogo više pažnje.

Župan je čestitao svima, te dodao kako je ponosan i na matematičkog olimpijca, Lukasa Novaka, ali i na sve državne prvake kojih u Međimurju nedostaje, poput Luke Šafarića iz OŠ Štrigova, škole koja svake godine niže uspjeh za uspjehom.

Dobar obrazovni sustav temelj je dobre zajednice, stoga Međimurska županija uvijek nastoji podupirati darovite i marljive mlade ljude, a primjer su i isplaćene studentske potpore kojima Međimurska županija nastoji poticati studente da se i dalje usavršavaju i napreduju, no i da svoje znanje kasnije ulože u razvoj našeg kraja. Osim studentskih potpora, župan je istaknuo i nedavno pokrenut projekt za darovite učenike, vrijedan 800 tisuća kuna europskog novca, kojim će se za 80 učenika i 118 nastavnika obogatiti sadržaji redovitog obrazovanja i raditi na jačanju kompetencija za rad u 18 osnovnih škola i 4 srednje škole.

Izvor: Međimurska županija

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE

Zdrovje fest u Nedelišću

30. godina rada Suvenirnice Donum

30. godina rada Suvenirnice Donum

Zdrovje fest