Međimurski fašnik u Čakovcu 22. i 23. veljače 2020.

Već više od pola stoljeća u gradu Čakovcu održava se Međimurski fašnik, turistička manifestacija koja promocijom tradicije našega kraja okuplja velik broj sudionika te predstavlja jedan od najvećih kulturno – tradicijskih događaja sjeverozapadne Hrvatske.

Nadolazeći 56. Međimurski fašnik održat će se 22. i 23. veljače 2020. godine. Sve započinje u subotu dječjim fašnikom, najvećim u sjeverozapadnoj Hrvatskoj, koji okuplja gotovo tisuću djece međimurskih dječjih vrtića i članova udruga. Kulminacija fašničkih događanja održat će se u nedjelju kada posjetitelje očekuje najveća povorka tradicijskih i svjetovnih maski iz Međimurja te maskiranih skupina iz raznih krajeva Hrvatske i iz inozemstva, a kao vrhunac slijedi suđenje fašniku, glavnom krivcu za sve naše dotadašnje nevolje i nedaće.

Turistička zajednica Grada Čakovca poziva sve zainteresirane neka budu dio fašničke priče u Čakovcu i mole da svoje sudjelovanje prijave putem prijavnice. Potrebno ih je poslati zaključno do 14. veljače 2020. godine.

Prijavu potražite na web stranici Turističke zajednice grada Čakovca https://www.visitcakovec.com/2020/01/09/56_medimurski_fasnik/

Prijavnice možete dostaviti putem pošte na adresu, Turistička zajednica grada Čakovca, Kralja Tomislava 1, 40 000 Čakovec, putem faxa na broj +385 40 310 991, na adresu elektroničke pošte [email protected] ili osobno u Turistički ured.

Vidimo se na Međimurskom fašniku u Čakovcu!

Ostavi komentar