3.9 C
Čakovec
Četvrtak, 2 veljače, 2023

Međimurska bajka Stekljena gora za vrijeme adventa u Muzeju

U suradnji s Turističkom zajednicom Grada Čakovca Muzej Međimurja je pripremio  prezentaciju međimurske bajke Stekljena gora.

Osmislili su vanjsku umjetničku instalaciju koja kombinira skulpturu Vjetra, jednog lika iz bajke, i likovne panele s tekstom bajke koje će adventski šetači moći čitati i proučavati prilikom šetnje gradom. Otvorenje ove bajkovite instalacije biti će 1. prosinca točno u podne ispred skulpture u centru grada. Na temu spomenute bajke održavat će se pričaonice i radionice za najmlađe u muzeju, u trajanju od 5 dana, od 19. – 23. prosinca.

U petak 2. prosinca održat ćemo promociju monografije o Nematerijalnoj baštini Međimurja i zidnog kalendara za 2023. godinu koji također slikovno prati temu monografije. Autorica monografije je viša kustosica i voditeljica Etnografskog odjela Janja Kovač. Za vas smo pripremili i božićnu akciju u suvenirnici te monografiju i kalendar u kompletu možete nabaviti kod nas za 150 kuna.

Već idući petak 16. prosinca slijedi promocija knjige o međimurskoj gibanici na kojoj je uz LAG Međimurski Doli i Bregi i Turističku zajednicu Međimurske županije, Muzej Međimurja bio jedan od suradnika. Na tekstovima u knjizi radili su Veljko Barbieri i Janja Kovač.

Tjedan nakon toga, 16. prosinca slijedi  još jedna muzejska poslastica, otvorenje izložbe Na raskrižju puteva – Međimurje u brončanom dobu. Izložbu priprema viša kustosica i voditeljica Arheološkog odjela Branka Marciuš, a suradnik na izložbi je i Hrvatski restauratorski zavod iz Zagreba.

Također će se u sva tri tjedna adventa u muzeju održavati radionice prema rasporedu:

Radionice Izrada kinča s Nadom Tomašek, čuvaricom međimurske baštine, od 5. – 11. prosinca.

Radionice Božićne igre i ukrasi s Marijom Novak, čuvaricom međimurske baštine, od 12. – 16. prosinca.

Radionice i bajka Stekljena gora, od 19. – 23. prosinca.

Za detaljne informacije o svim događanjima pratite naše mrežne stranice www.mmc.hr i www.riznica.hr i društvene mreže https://www.facebook.com/muzejmedjimurja/ ili https://www.facebook.com/riznica.medimurja/).

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

0FanoviLajkaj
3,695SljedbeniciSlijedi
14,700PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE