Maturant Srednje škole Prelog kuha na Svjetskom kulinarskom kupu u Luksemburgu

Gastromanija Amos Novak
Kuhat će se 5 manjih kotlića bograča i jedan veliki

Svjetski kulinarski kup najveće je kulinarsko natjecanje na svijetu koje se održava u sklopu EXPOGAST sajma u Luksemburgu već preko 40 godina.

Ove godine od 24. do 28. studenog, Luksemburg će ponovo biti mjesto susreta za preko 3000 kuhara i slastičara iz svih krajeva svijeta. Sajam kao i kulinarska natjecanja posjeti preko 50000 posjetitelja, a natjecatelji imaju priliku prepustiti se mašti i kreaciji koju možda ne mogu izraziti kroz svoj svakodnevni posao.

Hrvatsku će u Luksemburgu predstavljati Nacionalna kulinarska reprezentacija koju će činiti šest članova Nacionalnog tima, pet članova Regionalnog tima Varaždinske županije, deset kuhara i jedna slastičarka u individualnim kategorijama te četiri člana Catering tima s pratećem osobljem. Izbornik hrvatske kulinarske reprezentacije, Marinko Jurešić, i predsjednik Saveza Damir Crleni odabrali su članove reprezentacije na temelju njihovih ostvarenih rezultata na domaćim natjecanjima HKS-a te međunarodnim natjecanjima pod okriljem Worldchefs-a (Svjetskog udruženja kuharskih saveza).

Reprezentacija se okupila u utorak, 20. studenog, u hotelu Trakošćan iz kojeg će krenuti prema Luksemburgu.

Jedan član Regionalnog tima Varaždinske županije stiže i iz Međimurja. Radi se o Amosu Novaku, maturantu Srednje škole Prelog. On odlazi u Luksemburg u ulozi pomoćnika, a odlazak na natjecanje je zaslužio predanim radom i kuharskom kreativnošću koju je pokazao na praksi u varaždinskom hotelu Turist.

Izvor: Hrvatski kuharski savez
Foto: Srednja škola Prelog

Ostavi komentar