LJETO U GRADU ZRINSKIH: Stižu Ansambl Capella Zriniana, Cinkuši, Kawasaki 3P, Scifidelity Orchestra, Jinx…

Robert Lisjak i David Vugrinec najavili su još jedno atraktivni čakovečko ljeto

Šest koncerata, četiri kazališne predstave i tri filmske večeri obogatit će ovogodišnje Ljeto u gradu Zrinskih. Programski sadržaji čakovečkog Ljeta predstavljeni su na konferenciji za novinare, održanoj danas u čakovečkoj Gradskoj vijećnici. Najavili su ih Robert Lisjak u ime tvrtke Dvije Lije te Kulturne udruge “Pokret plus”, koje su temeljem javnog poziva dobile organizaciju manifestacije i David Vugrinec, pročelnik Upravnog odjela za društvene, protokolarne i europske poslove Grada Čakovca. Naglasio je kako je Grad za ovu manifestaciju osigurao 330 tisuća kuna. Vjeruje kako će raznoliki kvalitetni pripremljeni programi privući velik broj posjetitelja koji dolaze ne samo iz Čakovca i Međimurja već i ostalih mjesta sjevera Hrvatske.

Na otvorenju ansambl Capella Zriniana

I ove su godine osigurani kvalitetni kulturni i glazbeni programi koje dosad nismo imali priliku vidjeti u našem gradu. Svečano otvorenje je u petak 29. lipnja, u atriju Staroga grada Zrinskih s početkom u 21 sat. Pripremljen je koncert u ozračju barokne glazbe tragom Zrinskih i Frankopana te nastup ansambla Capella Zriniana ” La Ribellione di Ungheria”.

U koncertnom dijelu programa stižu redom stižu izvođači Edo Maajka (subota 30. lipnja), Cinkuši (četvrtak 5. srpnja), Kawasaki 3P (subota 7. srpnja), Scifidelity Orchestra (četvrtak 12. srpnja) i Jinx (subota, 14. srpnja).

Programi se održavaju na već dobro poznatim lokacijama, atriju Starog grada Zrinskih, Jezeru Starog grada Zrinskih, Južnom bedemu Starog grada Zrinskih a ovog ljeta i na novoj pozornici kod fontane u Perivoju Zrinskih.

Manifestacija traje sve do 14. srpnja. U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta i kiše osigurani su zamjenski prostori (dvorana Centra za kulturu Čakove, Mala scena “Vinko Lisjak” i industrial bar Metalac). Manifestaciji Ljeto u gradu Zrinskih pridružuju se i ugostiteljski objekti središta Čakovca (Gradska kavana, Shpitza Bar, Fox Bar, Casa Latina i Metalac) sa svojim after programima.

Ulaz na sve sadržaje je besplatan a svi programi počinju u 21 sat. Satnica će biti fleksibilna u slučaju prijenosa značajnih nogometnih utakmica hrvatske reprezentacije na Svjetskom prvenstvu. kazao je Robert Lisjak.

 

foto: Zlatko Vrzan

Više o programima saznajte na službenim stranicama manifestacije http://ljetougraduzrinskih.com/

Ostavi komentar