Litvanski ilustrator i pisac Kestutis Kasparavičius u čakovečkoj knjižnici pokazao djeci leteće knjige

Prevoditeljica Mirjana Bračko i Kestutis Kasparavičius
Prevoditeljica Mirjana Bračko i Kestutis Kasparavičius

Kestutis Kasparavičius svjetski poznati  poznati litvanski ilustrator i pisac od 8. do 11. travnja bio u posjeti Hrvatskoj. Gostovao je u Zagrebu, Bjelovaru, Karlovcu, Bariloviću te u Čakovcu gdje se u Knjižnici “Nikola Zrinski” Čakovec družio s međimurskim osnovnoškolcima nižih razreda.

Održao je likovnu radionicu s učenicima drugog razreda II OŠ Čakovec gdje su djeca mogla vidjeti leteće knjige kroz njemu svojstvene originalne ilustracije.

Potom je upriličen književni susret se učenicima drugog razreda OŠ Strahoninec, drugog razreda III OŠ Čakovec te kombiniranog razreda (1. i 3.razred) PŠ Krištanovec. Program je dio projekta Naša mala knjižnica. Prevoditeljice Mirjana  Bračko olakšala je komunikaciju ovog vrsnog ilustratora i književnica s s djecom.

Kęstutis Kasparavičius poznat je diljem Europe, te na Dalekom istoku i Južnoj Americi. Dobitnik je brojnih uglednih međunarodnih nagrada i priznanja, a član je IBBY-jeve „Časne liste“ na kojoj se nalaze ponajbolji suvremeni pisci, ilustratori i prevoditelji za djecu. Kao član, izabran je da napiše ovogodišnju „Poruku djeci sveta“ koja je posvećena Međunarodnom danu dječje knjige.

Dolazak Kęstutisa Kasparavičiusa u Hrvatsku organizirala je izdavačka kuća Ibis grafika.

foto: rr

Ostavi komentar