Kovač: Štandovima i lunaparkom održavamo dijelić proštenjske tradicije

Gradonačelnik Čakovca Stjepan Kovač javio se objavom nakon našeg napisa o tome da su neki građani izrazili nezadovoljstvo time što je zabavni program Porcijunkulova otkazan, ali da će tradicionalni proštenjski lunapark normalno raditi.

Evo kako je Kovač komentirao što se događa po tom pitanju:

– Porcijunkulovo je otkazano, no život mora ići dalje bez obzira na situaciju.

Gledajući neke druge dijelove Hrvatske mislim da nije fer prema svima nama zatvarati se i ograničavati mogućnost prodaje našim domaćim OPG-ovima, izlagačima, ograničavati društveni život i ostalo.

Lunapark je bio i na proštenju na Jugu te je slobodna djelatnost i nije zabranjena, a nije ni u organizaciji Grada Čakovca već smo izdali samo dozvolu za korištenje površine.

Ne radimo dodatan sadržaj poput koncerata i ne radimo marketing s kojim bi privukli vanjske goste i ugrozili zdravstvenu situaciju u gradu već dajemo sadržaj našim građanima.

Dozvolili smo lunapark i organizirali nekoliko štandova za naše lokalne proizvođače kako bi dali neki sadržaj našim građanima i barem malo održali tradiciju proštenja u našem gradu. Više puta smo dokazali da smo odgovorni, tako ćemo i ovaj put.

Lunapark će raditi u manjem obimu, a pridržavat će se svih epidemioloških mjera koje su potrebne, jer je to bio uvjet za davanje površine u najam (mjerenje temperature, jedan ulaz, jedan izlaz, redovna dezinfekcija…), gradski djelatnici će se brinuti o pridržavanju svih mjera na štandovima i molim sve vas da se također pridržavate svih uputa i da opet pokažemo odgovornost i ostanemo Corona free.

Moramo biti ravnopravni i nije fer da se čak i velike manifestacije održavaju u drugim dijelovima lijepe naše, a naši građani su zakinuti za sve, objavio je gradonačelnik Čakovca na svojem službenom Facebook profilu.

Ostavi komentar