Knjižnica i čitaonica Šenkovec za učenike održala susret s Milom Željeznjak i Gabrijelom Binder

šenkovecsusretknjige1

U sklopu ovogodišnjeg mjeseca knjige Knjižnica i čitaonica Šenkovec održala je za učenike drugih razreda Osnovne škole Šenkovec susret s književnicom Milom Željeznjak i ilustratoricom, slikaricom Gabrijelom Binder.

Djeci je književnica predstavila svoju zbirku kratkih priča Sretne priče, kao zbirku igrokaza Koliba pod hrastom, dok je slikarica djeci objasnila tehnike kojima se služi pri svojim radovima. U događaju, uz umjetnice je sudjelovala direktorica knjižnice Božica Mezga i moderatorica Natalija Cecelja.

U suglasju sa zahtjevima vremena događaj su upotpunile maske živih boja, djeca su podijeljena u dvije grupe, tako da je zadovoljen propisani razmak. Bio je i prisutan mali šumski patuljak, šaptač priča koji nadahnjuje umjetnice, nastao od krpica živih boja koji je pokazao kako za sreću nije potrebno mnogo, tek malo mašte i dobre volje.

Kako su djeca i sama zaključila dovoljna je ljubav, bila ona prema roditeljima, prijateljima, ocjenama u školi, a nisu izostavljeni ni kućni ljubimci, mačke i psići osobito. (mž)

šenkovecsusretknjige3 šenkovecsusretknjige4 šenkovecsusretknjige5 šenkovecsusretknjige2

Ostavi komentar