23.3 C
Čakovec
Nedjelja, 14 travnja, 2024

KALINKA Festival Veseli vjetar: Najbolje Anamarija Glavina i Laura Čurin!

Kalinka iz Čakovca predstavila je Međimurje na VII. Međunarodnom dječjem festivalu pjesme za djecu i mladež Veseli vjetar u Ljubljani.

VII. Međunarodni dječji festival pjesme za djecu i mladež nastavio je tradiciju započetu još 2012. godine, a je 26. svibnja 2018. godine u Ljubljani održana predsmotra Festivala u natjecateljskom duhu, nakon čega je bio Gala koncert, na kojem su nastupili pobjednici festivala.

Ove godine festival je uspio okupiti skoro 400 djece i mladih u dobi od 4 do 19 godina iz Slovenije, Rusije, Hrvatske te Italije. Svi su zaljubljenici u rusku pjesmu i ruski jezik. Iako mnogi od njih ne vladaju ruskim jezikom, svi su spretno ispunili jedan od glavnim uvjeta festivala – izvođenje jedne od dvije pjesme na ruskom jeziku. Solistice zbora “Kalinka” iz Međimurja, Anamarija Glavina u kategoriji – natjecatelji od 13-18 god., osvojila je 2. mjesto, Laura Čurin u svojoj kategoriji – natjecatelji od 10-12 god., osvojila je 3. mjesto. Vokalna skupina “Malinka” je zauzela počasno 2. mjesto. Djecu je za nastupe pripremila učiteljica ruskog jezika i kulture Tatjana Mikolaj čiji trud je od strane organizatora Festivala nagrađen zahvalnicom.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,174FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE