Kad se male ruke slože organizira se vesela proslava Dana Macinca

Dan Macinca1

Održan je 21. Dan Macinca.

Međimurska županija o ovome je objavila vijest koju prenosimo u cijelosti.

Uz blagdan Velike Gospe mještani Macinca proslavili su svoj dan prigodnim programom u organizaciji Vijeća Mjesnog odbora Macinec.

Nakon misnog slavlja koje je predvodio župnik Stjepan Markušić u crkvi pohoda bl. Djevice Marije, naseljem je krenuo mimohod uz glazbenu pratnju Puhačkog orkestra Općine Nedelišće. U bogatom kulturno-umjetničkom programu predstavili su se KUU „Seljačka sloga“ Nedelišće, Udruga mažoretkinje Nedelišća, DVD Macinec, Pjevački zbor Strahoninec, Male Macinčanke i Macinčani, kao i Štefanija Oreški i Nevenka Bratković s već tradicionalnim igrokazom.

Proslavi Dana Macinca prisustvovali su i župan Međimurske županije Matija Posavec i načelnik Općine Nedelišće Darko Dania uz domaćina Ivana Krištofića, predsjednika Mjesnog odbora Macinec.

Vrijedne članice i članovi Udruge „Maxenca“ pripremili su izložbu „Macinec na biciklima“, koju je osmislio Alen Jaklin.

Izložbu je predstavila predsjednica Udruge Magdalena Špicar Marciuš: „Brojimo 16 aktivnih članova, no svi mještani su uključuju u rad i pomažu nam u aktivnostima. Za ovu izložbu prikupljali smo stare stvari i stare bicikle oko kojih smo osmislili različite teme poput vinogradarstva, mljekarstva, školstva, koje predstavljaju kako su nekad živjeli naši stari.“

Izlošci su napravljeni od prirodnih materijala, a posebne instalacije su starinski visoki bicikl i haljina od hortenzija i bršljana.

Poslijepodne je bilo ispunjeno sportskim aktivnostima, pa je uz nogometne utakmice, održana poznata „Macinska alka“.

Foto: Međimurska županija

Ostavi komentar