Izradite vlastito pjenušavo vino kao što to radi Vinarija Sibon!

Za izum pjenušave verzije šampanjca zaslužan je Dom Perignon, francuski benediktinac. Priča nije u potpunosti istinita, no doprinos Doma Perignona proizvodnji i kvaliteti pjenušavog vina doista je velik. Mit kaže kako je, izumivši pjenušac, Perignon pred prisutnima uzviknuo: “Dođite brzo, ispijam zvijezde!”.

sibon pjenušacNa manifestaciji “Jesen u gradu Zrinskih” imat ćete pak se priliku i sami nakratko osjećati kao Dom Perignon!

Konkretno, moći ćete sami odraditi završnu fazu pripreme pjenušca! Uz pomoć stručnjaka vinarije Sibon, Gordana Horvata i Alena Švende, slijedeći upute u vlastitom ćete aranžmanu degožirati pjenušac.

Točnije, otvorit ćete bocu smrznutog pjenušca. Najprije slijedi izbacivanje taloga, potom dodavanje ekstradicijskog likera. Na kraju na bocu stavite pluteni čep, zavežete metalnu mrežicu te dodate kapicu. Na bocu ide personalizirana etiketa s vašim imenom – i rezultat je vlastito pjenušavo vino.

Posjetite “Jesen u gradu Zrinskih” i pogledajte raskoš nadolazećeg godišnjeg doba!

Načinite vlastiti pjenušac i pogledajte svu silu drugih sadržaja.

Potražite omiljeni med ili povrće iz ekološke proizvodnje i podržite domaće štandove! Provjerite ponudu lokalnih i stranih izlagača i budite uvjereni da će svatko lako pronaći nešto za sebe.

Ostavi komentar