7.6 C
Čakovec
Utorak, 21 ožujka, 2023

Iz Grada Murskog Središća pozivaju sve koji prema njima imaju dugove na dogovor o otplati

Iz Grada Mursko Središće pozivaju sve koji imaju dugovanja prema njima da im se jave radi dogovora.

Priopćenje o ovime prenosimo u cijelosti.

Grad Mursko Središće 2013. godine imao je veća potraživanja prema obveznicima plaćanja komunalne naknade i drugih obveza prema Gradu Mursko Središće.

Obzirom što je jedinica lokalne samouprave dužna svoja potraživanja pokušati naplatiti, moraju se pokrenuti određeni mehanizmi kako bi se potraživanja regulirala. Gradu Mursko Središće nije u cilju da se protiv obveznika plaćanja pokreću ovrhe, jer je to zapravo i najskuplja varijanta naplate dugova.

Stoga smo 2013. godine napravili analizu dugovanja i svim obveznicima ponudili obročnu otplatu u raznim kombinacijama otplatnog razdoblja, a i visine rata, a sve već prema mogućnostima plaćanja samih obveznika te prema visini nastalog dugovanja. Na taj način bez neželjenih posljedica za građane bez troškova ovrhe i bez kamata naplaćena je velika većina potraživanja te je nakon toga plaćanje svih obveza postalo puno ažurnije te danas Grad više nema takvih problema kao u tom razdoblju.

U tom cilju pozivaju se i sada svi koji imaju bilo kakvo dugovanja da se jave u Odsjek za financiranje, proračun, društvene djelatnosti i socijalnu skrb, gdje će se pokušati naći zajednički jezik i na zadovoljstvo obveznika plaćanja i Grada Mursko Središće.

Grad Mursko Središće također već duže vrijeme izražava socijalnu osjetljivost prema skupinama građana koji su ili u težem materijalnom položaju ili pak zbog bolesti ili invalidnosti svoje obaveze teže izvršavaju te Grad stoga primjenjuje mehanizme oslobađanja kod obveze plaćanja komunalne naknade ili komunalnog doprinosa. Tako je za osobe sa od 80% invalidnosti potpuno oslobađanje od komunalne naknade, za roditelje sa djecom koja boluju od težih bolesti također se primjenjuje potpuno oslobođenje od plaćanja komunalne naknade, za domaćinstva u kojima prihod po članu kućanstva ne prelazi 1.000,00 kuna također se primjenjuje oslobođenje plaćanja te za roditelje koji imaju djecu sa posebnim potrebama koja trebaju posebne uvjete stanovanja kod novogradnje, dogradnje ili adaptacije prostora primjenjuje se 75 postotno oslobođenje od plaćanja komunalnog doprinosa.

Također, za mlade obitelji do 35 godina kod gradnje prve nekretnine primjenjuje se 50 postotno oslobođenje od plaćanja komunalnog doprinosa. Za sva oslobođenja osobe koje ih ostvaruju putem navedenih kriterija dužne su podnijeti zahtjev za oslobođenje.

Gradonačelnik zahvaljuje svima koji na vrijeme ispunjavaju svoje obveze, a one koji su iz raznih razloga u tome zakasnili poziva da svoje obveze riješe dogovorom te bez nepotrebnih troškova i kamata koji nastaju kad se pokrene postupak prisilne naplate.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,036FanoviLajkaj
617SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE