Ivan Munđar i Stjepan Petković: Naša generacija ne visi samo na mobitelu!

Ivan Munđar i Stjepan Petkovi
Ivan Munđar i Stjepan Petković između ostalog su i aktivni članovi Foto-kino kluba Ivanovec

Šesnaest im je godina tek. Ivan Munđar i Stjepan Petković iz Ivanovca učenici su drugog razreda Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec i aktivni su članovi Foto-kino kluba Ivanovca. Kreativni su, znatiželjni i željni znanja. Uz obveze u školi, imaju i dovoljno vremena za razne izvanškolske aktivnosti i hobije u kojima postižu odlične rezultate. Njihov životni naputak glasi: – Rasporedite si vrijeme!” Oni znaju što žele i u tome svakodnevno ustraju.

Više o njima saznajte u tiskanom izdanju “Međimurskih novina” od petka, 29. rujna. U “šalici razgovora” s njima zapitali smo ih i o njihovom opažanju koliko su mladi skloni čitanju knjiga.

Stjepan Petković: – Ima puno ljudi koji čitaju, ali još više oni koji malo ili ništa ne čitaju. Ja većinom čitam scenarije jer me to interesira. Zadnja knjiga koju sam pročitao je “Djeca iz kolodvora Zoo”. Imam dosta obaveza, pa za knjigu ostaje manje vremena, ali školska lektira se obavezno pročita.

Ivan Munđar: – Ne čitam puno, ali planiram to promijeniti. Kad čitam proširujem svoj vokabular. Saznajem nove stvari. Kad se stekne navika čitanja knjiga čovjek može mnogo brže učiti, a ujedno se uživa u tom učenju. Među mladima uvijek ima djece i mladih koji se bave nečim. Malo njih je koji se apsolutno ničime ne bave i koji su doma po cijele dane ili da samo vise na mobitelu. Ili se bave nekom vrstom sporta, sviraju neki instrument ili se bave pjevanjem. Samo na primjeru svog razreda mogu vidjeti da svaka osoba iz mog razreda ima bar jedan hobi kojim se bavi. To je pohvalno i drago mi je da je to tako. Neka se vidi da naša generacija nije zatupljena i ne visi samo na mobitelu. Ima dosta nas koji se bavimo različitim kreativnim stvarima.

O njihovim umjetničkim talentima i uspjesima saznajte u našem sutrašnjem tiskanom prilogu “Media”.

foto: rr

Ostavi komentar