INTERVJU TJEDNA: Ivana Benko iz Čakovca, pin up model s međunarodnom karijerom!

Ivana Benko, foto: Robert Matković
Ivana Benko, foto: Robert Matković

Ivana Benko poznatija kao Greta Gardner, prvi je hrvatski internacionalno poznati pin up model. Rođena Čakovčanka i profesorica povijesti trenutno živi i radi na relaciji Zagreb-Čakovec-Ljubljana. U međuvremenu je ušla u marketinške vode, upisala digitalni marketing u Algebri i otvorila vlastitu kompaniju Neon 9 Lab za digitalni marketing i kreiranje digitalnog sadržaja. U razgovoru nam je otkrila detalje iz zavidne pin up karijere, ali i kako provodi slobodno vrijeme.

– Najpoznatiji ste pin up model u Hrvatskoj, odakle je krenuo interes za time, te kako se on ostvarivao kroz vašu zavidnu karijeru?

– Ljubav prema modelingu krenula je iz konvencionalnog modelinga kojim sam se bavila kao teenager no moji interesi su me povezali s retro i vintage kulturom koja nije samo stil nego i lifestyle. Moja baka je kao krojačica i dizajnerica uvelike utjecala na moju estetiku i interese.

Moj početak nije bio lagan. U početku sam se kao student svakako snalazila po pitanju stila, a tu je pomagala i baka zlatnim rukama.  Polako sam s vremenom postala zamijećena, a moje su fotografije postale internacionalno viralne.

Ostatak intervjua s Ivanom Benko pročitajte u aktualnom tiskanom izdanju Međimurskih novina koje možete nabaviti diljem Međimurja od sutra, 9. travnja!

Ostavi komentar