Inicijativom mještana u Novom Selu na Dravi počela s radom mala knjižnica

Novo Selo na Dravi knjižnica (57)_resize
Knjižnica će djelovati u zgradi mjesnog odbora

Novo Selo na Dravi s prvim je prosincem dobila novi kulturno-društveni sadržaj u svom mjestu. U zgradi mjesnog odbora s radom je počela mala knjižnica i čitaonica. 

– Naše mjesto nema školu niti vrtić. Uočila sam kako djeca imaju problem s nabavkom lektire koju im često roditelji posuđuju i traže u čakovečkoj knjižnici. Došla sam na ideju da pokrenemo malu knjižnicu. Prijedlog je naišao na veliko razumijevanje i potporu predsjednika mjesnog odbora Martina Jalušića koji je osigurao prostor za aktivnosti knjižnice, kazala je Andreja Jagačić inicijatorica projekta.

Knjižnica će djelovati u prostoru zgrade mjesnog odbora na adresi Prvomajska 58, svake nedjelje od 10 do 12 sati. Svi zainteresirani će moći knjige posuditi ili prolistati, a također će se besplatno nuditi pomoć u pisanju lektire te pomoć sa zadaćama iz engleskog jezika.

Knjižnica već sada ima dvjestotinjak naslova, a i na samom otvorenju knjižnice stigle su nove donacije.

Martin Jalušić
Martin Jalušić pozvao je mještane i djecu neka se koriste svim uslugama njihove male knjižnice

Martin Jalušić je zahvalio svima koji su donirali knjige, a vjeruje da će ih biti još:

– Posebno su dobrodošle naslovi školske lektire za osnovnu i srednju školu, beletristika, ljubići i krimići, slikovnice, monografijama, knjigama o vinu, vrtu, psihologiji, ribolovu, kuhanju… Knjige će se moći posuditi ili prolistati i čitati u ovom našem prostoru. Također planiramo i pretplate na dnevne te tjedne novine, društvene igre, projekcije dječjih filmova.

Novo Selo na Dravi knjižnica (73)_resize
Prvi radni dan knjižnice obišao je i župnik Ivan Munđar

Prva osoba koja je posudila knjigu je mještanin Rudi Jalušić. Zainteresirala ga je knjiga o našim nogometašima, vatrenima. Prvi radni dan knjižnice obišao je i župnik Ivan Munđar. Na druženje uz knjige i slikovnice pozvani su mještani svih generacija.

foto: rr

Ostavi komentar