Gotovo 2,5 milijuna kuna stiže u Međimurje za potporu obrazovanju učenika romske manjine

OŠ Kuršanec
OŠ Kuršanec, Foto: OŠ Kuršanec

Ministarstvo znanosti i obrazovanja, u suradnji s Agencijom za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, dovršilo je evaluaciju projektnih prijedloga u sklopu Poziva na dostavu projektnih prijedloga UP.03.2.1.04. Programska, stručna i financijska potpora obrazovanju djece i učenika pripadnika romske nacionalne manjine te donijelo Odluku o financiranju osam projekata u ukupnome iznosu od 8.398.419,98 kuna.

Među tim projektima našla su se i dva iz Međimurja.

Projekt “Produženi boravak u OŠ Kuršanec” dobio je nepovrati iznos od 807 463 kuna. Partner OŠ Kuršanec na ovom projektu je Razvojna agencija grada Čakovca.

Projekt “IŠKULICA-ŠKOLICA jednakih mogućnosti u obrazovanju” dobio je 1 665 501 kuna, bespovratno.

Partneri na ovom projektu su OŠ Jože Horvata Kotoriba, OŠ Tomaša Goričanaca Mala Subotica, OŠ dr. Ivana Novaka Macinec, OŠ Orehovica, OŠ Podturen i Dječji vrtić Maslačak iz Murskog Središća.

Opći cilj Poziva je povećanje socijalne uključenosti i integracije djece/učenika pripadnika romske nacionalne manjine u odgojno-obrazovni sustav.

Specifični cilj je pružiti potporu uključivanju djece/učenika pripadnika romske nacionalne manjine u odgojno-obrazovni sustav kako bi se osigurali uvjeti za poboljšanje njihovih obrazovnih postignuća i uspješniju socijalizaciju.

Ostavi komentar