Godišnja Skupština VSU Žiškovec: Postižu odlične rezultate na vatrogasnim utrkama!

Održana je izborna sjednica Skupštine VSU Žiškovec na kojoj su sumirani rezultati rada u prošloj godini te donijete i važne odluke za daljnji razvoj vatrogasnog sporta u Republici Hrvatskoj. Od travnja ove godine kreće vatrogasna sportska liga koja će u početku obuhvatiti pojedinačne discipline vatrogasnog sporta: utrku na 100m s preprekama i penjanje na toranj (1 kat) te utrku na 60 m s preprekama za pomladak i mladež do 14 godina. Pregršt aktivnosti koje su obilježile rad VSU Žiškovec u prošloj godini sumirano je u Izvješću o radu u 2018.

Nastupi na vatrogasnim utrkama u Velikoj Gorici i Malom Lošinju, te organizacija 4. Međimurske utrke vatrogasaca, sudjelovanje mladih vatrogaskinja na Višegradskom poharu u Ostravi, natjecanju u Piskovoj Lhoti u Češkoj i Memorijalu heroja Černobila u Ukrajini te na kraju na Svjetskom sportskom vatrogasnom prvenstvu u Banskoj Bystrici u Slovačkoj i organizacija prvenstva Hrvatske u dvoboju zasigurno spadaju u velike uspjehe na promociji vatrogasnog sporta u Republici Hrvatskoj. Sav taj trud ne bi mogao biti proveden da nije bilo potpore sponzora i donatora: Međimurske županije, VMO Žiškovec, Grada Varaždinske Toplice, Općina Sveti Juraj na Bregu, Prgomet, Primorski Dolac, poduzeća C-Lab, Sport Spirit, i-KSO, Bon Ton, Vatropromet, Pilana Ratković, TTI, AVB, DVD Žiškovec i DVD Varaždinske Toplice. Hvala im svima od srca.

Udruga će u 2019. godini organizirati, u suradnji s AK Međimurje, 1. Čakovečku vatrogasnu utrku u sklopu Čakovečkog polumaratona Zrinskih.
Pripremaju se ekipe za nastup na Svjetskim prvenstvima za mladež i odrasle koje će se održati u gradu Saratov u Rusiji početkom rujna ove godine.
Donijeta je i važna Odluka o početku priprema za organizaciju Svjetskog vatrogasnog sportskog prvenstva za mlade 2020. godine u Čakovcu. Natjecanje je planirano u kalendaru Međunarodne vatrogasne sportske federacije čiji je Udruga član.
Sjednici su prisustvovali i gosti – Mladen Novak predsjednik Skupštine Međimurske županije, Dragica Ratković gradonačelnica grada Varaždinskih Toplica, Srećko Mrazović predstavnik VZG Čakovca, Nikola Lesjak predstavnik VMO Žiškovec, Luka Mikulaj zapovjednik DVD Žiškovec, Marinela Belavić zapovjednica DVD Varaždinske Toplice i Zvonko Videc predsjednik VZG Ivanec koji su se pohvalno osvrnuli na dosadašnji rad Udruge te izrazili želju za provedbu svih planiranih aktivnosti u narednom razdoblju..
Izabrano je i novo vodstvo udruge u sastavu:

Upravni odbor: Radovan Zadravec predsjednik, Ivan Hunjadi dopredsjednik, Mateja Vugrinec tajnik, Ivana Pejić, Ivana Kovač

Nadzorni odbor: Milivoj Taslak, Marinela Belavić, Siniša Smrečki

Ostavi komentar