FOTO: VRTIĆARCI U CZK ČAKOVEC – Tako se odgaja buduća filmska publika!

CZK - film za vrtice
Uvodničar u današnju projekciju bila je Jasminka Bijelić Ljubić iz Škole animiranog filma Čakovec

Hvalevrijedan je novi projekt koji provodi Centar za kulturu Čakovec s ciljem edukacije mladih i odgoja buduće filmske publike.

– Iza nas je organizacija i provedba pet Međunarodnih revija filmova za djecu i mlade. Od 2015. godine Filmski klub Centra za kulturu i Kino za mlade organiziraju filmski program za srednjoškolsku publiku prvi petak u mjesecu. Cilj tog programa je osposobiti mlade na kritički izbor audiovizualnog medija i filmova. A od školske godine 2017./2018. započeli smo s posebno kreiranim filmskim programom za djecu predškolske i školske dobi. ističe Marina Oskoruš, voditeljica filmske i izložbene djelatnosti Centra za kulturu Čakovec.

Prva projekcija i “Janko Strižić Film” održana je danas, 20. rujna uz fantastičan odaziv vrtićaraca. Uvodničar u film bila je Jasminka Bijelić Ljubić iz Škole animiranog filma Čakovec, a o viđenom filmu razgovaralo se i nakon odgledanog filma.

Helga Lajtman voditeljica programa „Film za vrtiće i osnovne škole“ ističe kako je ovaj projekt zamišljen kao nadopuna nastavi medijske kulture u osnovnim školama ali i upoznavanje vrtićkog uzrasta s filmom:

– Cilj projekta je razvijati kod djece interes za film od najranije dobi i podizanje vizualne pismenosti djece. Pomno smo odabrali kvalitetne naslove i nagrađivane europske filmove za djecu, književne adaptacije te filmske naslove koji govore o temama bliskim djeci.

Program se provodi uz pomoć Grada Čakovca i Društva hrvatskih filmskih redatelja. Sljedeće projekcije najavljene su prema niže navedenim terminima:

Srijeda 27. rujna u 10 sati – JANKO STRIŽIĆ FILM – VRTIĆI

Srijeda 8. studenog u 10 sati – MALI PRINC – 1. i 2. razredi osnovne škole

Srijeda 6. prosinca u 10 sati – POZDRAV OD MIKEA – 3. i 4. razredi osnovne škole

Srijeda 17. siječnja u 10 sati – OPERACIJA ARKTIK – 5. i 6. razredi osnovne škole

Srijeda 18. travnja u 10 sati – NA PUTU DO ŠKOLE – 7. i 8. razredi osnovne škole

foto: Zlatko Vrzan, rrCZK Čakovec - film za vrtiće

CZK Čakovec - film za vrtićarce

 

Ostavi komentar