FOTO: Umirovljenici u prepunoj dvorani Scheier ovacijama pozdravili zvijezdu berlinske opere Evelin Novak!

Evelin Novak: - Kad god mi obaveze omogućavaju uvijek rado dolazim zapjevati u Međimurje

Peta večer poezije u organizaciji Matice umirovljenika Međimurske županije održana je ove nedjelje u zgradi Scheier u Čakovcu. Umirovljenici su pripremili kolaž autorskih pjesama, ali i  velikana hrvatske i svjetske poezije.

Pjesme su interpretirali Jasenka Novak, Štefanija Oreški, Nadica Lovrec i Antun Golubić. U glazbenom programu sudjelovao je zbor umirovljenika Grada Čakovca, Tamburaški sastav KUU Žiškovec i posebna gošća programa sopranistica i primadona berlinske opere Evelin Novak.

vecer poezije umirovljenici i Evelin Novak (38)_resize
članice zbora umirovljenika Grada Čakovca

Sve prisutne u ime Matice umirovljenika pozdravila je predsjednica Nadica Lovrec te zamjenica župana Sandra Herman u ime Međimurske županije.

vecer poezije umirovljenici i Evelin Novak (18)
Buran pljesak pratio je svaku izvedbu sopranistice Evelin Novak

Zvijezda berlinske operne scene Evelin Novak stigla je u svoje rodno Međimurje nakon što je u zagrebačkom Hrvatskom narodnom kazalištu debitirala u ulozi Mimi u operi La Bohème Giacoma Puccinija. Na pozornici Scheierove zgade izvela je teme Ja ljubim, Larinu i pjesmu i ariju iz opere Mala Florami. Opernu divu Evelin na klaviru je pratio pijanist Nikola Grabar iz Čakovca.

Nadica Lovrec, predsjednica Matice umirovljenika Međimurske županije

Na kraju programa zahvalila je predsjednici Nadici Lovrec oko angažmana i organizacije autobusnog prijevoza za mještane Gornjeg Mihaljevca odakle je rodom te ostale zainteresirane u Zagreb kako bi nazočili proteklog ponedjeljka prvom nastupu na hrvatskoj opernoj pozornici. Pozivnici Matice umirovljenika za nastup u Čakovcu uvijeke se rado odaziva, pa je to kao i prošle godina s radošću prihvatila i za jubilarnu petu večer poezije.

Program je organiziran povodom obilježavanja Dana Međimurske županije.

foto: rr

vecer poezije umirovljenici i Evelin Novak

 

 

 

Ostavi komentar