FOTO: Sport privukao brojne građane na Noć muzeja u Muzej Međimurja

oc muzeja_Muzej Medjimurja Cakovec (7

Pod naslovom “Muzeji i sport” diljem Hrvatske noćas su organizirani brojni atraktivni programi uz slobodan ulaz u muzejske prostore unutar tradicionalne manifestacije Noć održane trinaesti put zaredom.

Muzej Međimurja Čakovec pripremio je program u suradnji sa Zajednicom sportskih udruga Grada Čakovca. Posjetiteljima su dobrodošlicu zaželjeli ravnateljica Muzeja Maša Hrustek Sobočan, Bojan Ružić predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Čakovca i župan Matija Posavec.

Noc muzeja_Muzej Medjimurja Cakovec (15)_resize

Pod glavnom temom “Sport u Međimurju” osim što su stariji Čakovčanci govorili o sportu i “kak se to nekad u Čakovcu sport igral…” (Zvonimir Vertuš, Josip Črep, Branko Grabar, Vinko Petriš i Željko Kavran) predstavljena je mini izložba. Jedan od eksponata je i tenis reket Franje Punčeca. Tomica Jakopec održao je predavanje o povijesti međimurskog sporta, a Ana Šestak predstavila muzejsku zbirku “Sport u Međimurju”. Etnologinja i etnoglazbenica Lidije Bajuk održala je predavanje”Hote v kolo”.

Posjetitelji su također razgledali aktualni postav izložbe “Ljudstvo moje međimursko, imaš blaga i bogatstva” uz vodstvo Janje Kovač te ostatak stalnih postav. Uživalo se u druženju u atriju Starog grada uz kuhano vino. Do 19.30 zabilježeno je oko petsto posjetitelja Muzeja.

Atmosferu Noći muzeja 2018. u Čakovcu pogledajte u nastavku.

foto: rr

VELIKU FOTOGALERIJU s potpisom fotografa Zlatka Vrzna pogledajte OVDJE.

Noc muzeja_Muzej Medjimurja Cakovec (68

Ostavi komentar