14.4 C
Čakovec
Četvrtak, 18 travnja, 2024

FOTO Prvi Mali Gastro u Međimurju: Učenici predstavili mogućnosti razvoja karijere u turizmu i ugostiteljstvu!

Prezentacijom turističko-ugostiteljskih zanimanja u četvrtak 26. svibnja u Prelogu održan je prvi Mali Gastro u Međimurju. Učenici Srednje škole Prelog uz mentoriranje svojih nastavnika pokazali su vještine stečene u strukovnom obrazovanju te tako predstavili svoja zanimanja, školu i mogućnosti razvoja karijere u turizmu i ugostiteljstvu.

Sanja Kovačić, Srednja škola Prelog, Renata Tršinski, Srednja škola Zabok, Tomislav Gregur, ravnatelj Srednje škole Prelog, Draženka Jurec, ravnateljica Srednje škole Zabok, i Branka Kralj, voditeljica projekta ReCeZa – Regionalni Centar Zabok

Učenici i nastavnici Srednje škole Prelog, partnerske škole u projektu ReCeZa – Regionalni Centar Zabok financiranom sredstvima Europskog socijalnog fonda, pokazali su osnovnoškolcima, roditeljima i drugim posjetiteljima zašto je zanimljivo i atraktivno obrazovati se za karijeru u turizmu i ugostiteljstvu. Na prvom Malom Gastru u Međimurju predstavljeni su programi turističko-hotelijerski komercijalist, konobar, kuhar, mesar, pekar, slastičar, pomoćni konobar te pomoćni kuhar i slastičar koje učenici mogu upisati u Srednjoj školi Prelog.

Mali Gastro otvorio je Tomislav Gregur, ravnatelj Srednje škole Prelog, a učenicima su se ispred Regionalnog centra kompetentnosti Zabok obratile Draženka Jurec, ravnateljica Srednje škole Zabok, i Branka Kralj, voditeljica projekta ReCeZa – Regionalni Centar Zabok.

Mali Gastro ujedno je bila prilika učenicima da demonstriraju svoje vještine te da steknu iskustvo pripreme i usluživanja hrane i pića izvan učionica. Posjetitelji su uživali u radionici izrade finger fooda, kutku za osvježenje, radionici slastičarstva, radionici rezbarenja voća i povrća, pekarsko-mesarskoj radionici, kutku zdrave prehrane, interaktivnim igricama, degustacijama, glazbenim animacijama i druženju. Uz Srednju školu Prelog, na Malom Gastru sudjelovali su i učenici Turističko-ugostiteljske i prehrambene škola Bjelovar.

Mali Gastro manifestacija je koju već 18 godina organizira Srednja škola Zabok, a u sklopu projekta ReCeZa – Regionalni Centar Zabok održava se i u partnerskim školama na području sjeverozapadne Hrvatske. Ovaj događaj je mjesto upoznavanja sa strukovnim zanimanjima te prilika za druženje i susret srednjoškolaca, osnovnoškolaca, nastavnika i roditelja.

Predstavljajući praktična znanja koja su ključan dio kvalitetnog obrazovanja u ugostiteljstvu i turizmu, učenici Srednje škole Prelog su osnovnoškolcima pred kojima se nalazi izbor karijere pokazali zašto su turističko-ugostiteljske struke izvrstan odabir za razvoj vještina potrebnih za konkurentnost na tržištu rada. Obrazovanje za vrlo tražena zanimanja poput konobara i kuhara može biti atraktivno i zanimljivo, a aktivnosti projekta ReCeZa usmjerene su usklađivanju obrazovnih programa za sektor turizma i ugostiteljstva sa zahtjevima tržišta.

Uz Mali Gastro i druge aktivnosti za promociju strukovnih zanimanja, Srednja škola Prelog te druge partnerske škole projekta Gospodarska škola Varaždin i Turističko-ugostiteljska i prehrambena škola Bjelovar sudjeluju i u drugim aktivnostima projekta ReCeZa kojima je cilj razvoj suvremenih standarda strukovnog obrazovanja.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE