FOTO: Ovako izgleda željeznička postaja u M. Središću nakon prve faze uređenja

željeznička postaja Mursko Središće uređenje1

Nakon dugog niza godina željeznička postaja u Murskom Središću ponovno će biti otvorena.

Evo što o ove kaže Grad Mursko Središće u svom priopćenju.

Gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak nakon više sastanaka s mjerodavnim osobama u Hrvatskim željeznicama, a na posljetku s direktorom HŽ infrastruktura g. Mladenom Sliepčevićem dogovorio je da se cijela zgrada željezničke postaje u Murskom Središću da na upotrebu Gradu Mursko Središće te je u tom smislu i donesena odluka Uprave HŽ-a o dodijeli zgrade na rok od pet godina s mogućnošću daljnjeg produženja.

Prošli petak Grad je saznao za pozitivnu Odluku te se odmah pristupilo prvoj fazi uređenja koja je u nepunih tjedan dana i realizirana.

Riječ je o uređenju čekaonice sa sanitarnim čvorom na način da su u čekaonici uređena struja, zidovi, sjedalice, ugrađena je klimatizacija i grijanje te nova rasvjeta, a sanitarni čvor doveden je u punu funkcionalnost. Također je ofarbana stolarija i uređen je i očišćen okoliš zgrade.

U drugoj fazi, koja bi se realizirala iduće godine, i ostali prostori u toj zgradi bi se adaptirali u nužnom djelu te se dodijelili udrugama ili organizacijama koje rade za opće dobro i promoviraju grad na uporabu.

Uređeno je vanjsko osvjetljenje, vrata čekaonice automatski se otvaraju u 05:00 sati ujutro, a zatvaraju, također automatski u 20:30 sati navečer, a sve to je prilagođeno voznom redu.

Grad Mursko Središće zahvaljuje HŽ-u na kooperativnosti i brzom donošenju pozitivne odluke, a zbog koje više putnici, u najvećem djelu učenici, neće trebati čekati vlak na otvorenom i hladnoći.

Danas, 31. kolovoza, radovi na uređenju se završavaju te je gradonačelnik Dražen Srpak sa suradnicima i predstavnikom HŽ-a Markovićem obišao novouređene prostorije te su zajedno izrazili zadovoljstvo učinjenim.

Foto: Grad Mursko Središće

Ostavi komentar