FOTO: Na zidu Gradske kavane Čakovec osvanula slika impresivne dimenzije od 4,67 x 3,69 m

Gradska kavana Čakovec

Nakon što je krajem svibnja uređena fasada Gradske kavane Čakovec ovaj se ugostiteljski objekt ukrasio još jednim detaljom. Na zidu pri ulasku u kavanu osvanula je slika impresivne dimenzije od 4,67 x 3,69 m s prikazom utvrde Starog grada Čakovca s istočne strane.

Originalna slika se danas čuva u Hrvatskom povijesnom muzeju u Zagrebu (naziv slike: Čakovec, 1840. godine; autor nepoznat) i odrađena je kao slika-sat u tehnici ulje na bakrenom limu, 96×112 cm. Sat se u originalu nalazi u kružnom gornjem dijelu zvonika.

Ljeto u Gradskoj kavani Čakovec

Osim vizualnih osvježenja Gradska kavana Čakovec priprema za ovo ljeto i brojne zanimljive atraktivne sadržaje koji započinju u subotu 30. lipnja. Toga dana, međimurskoj publici će se predstaviti bend Če bo boče na na. Sastav dolazi iz Rijeke, a izvodi tradicionalnu glazbu s područja Balkana.

U četvrtak, 5. srpnja u sklopu Ljeta u Gradskoj kavani zabavljat će vas dobro poznati i svima omiljeni međimurski etno rock bend Komedija, koji već standardno čine dio programa Kavane. Sredinom srpnja, četrnaestoga dana toga mjeseca, u omiljenom mjestu za ispijanje kave čeka vas još jedan međimurskoj publici dobro poznati bend – Noćna smjena. Osim fantastične glazbene pozadine, očekuje vas i bogata ponuda pića i kolača.

Svi ste pozvani posjetiti programe Ljeta u Gradskoj kavani u Čakovcu.

foto: Zlatko Vrzan

Ostavi komentar