FOTO JESEN U GRADU ZRINSKIH: Od slonovskog češnjaka, preko unikatnog nakita i rukotvorina do meda i mesnih delicija

jesen u gradu zrinskih69
Divovski češnjak pronađite na štandu Krešimira Simona

Eko proizvodi, voće i povrće, rakije raznih okusa, med i proizvodi od meda, vino i drugo piće te delikatese začinili su središte Čakovca. Osim domaćih izlagača proizvode su ponudili i izlagači iz Slovenije i Mađarske.

Već prvog dana posebnu pozornost posjetitelja privukao je Krešimir Simon i urodi s njegovog obiteljskog gospodarstva. Posebice divovski češnjak:

– Starinska je to sorta češnjaka zvana slonovski češnjak. Očuvana je to sorta iz okolice Bjelovara. Izuzetne je kvalitete. Imam i gorku dinju, sušeni. Od nje se radi čaj koja ima blagotvorno djelovanje kod tegoba sa šećernom bolesti.

Jesenskom štihu grada pridonijeli su i mališani iz Dječjeg vrtića “Cvrčak”, Dječjeg vrtića “Cipelica” i Dječjeg vrtića “Dječja mašta” iz Čakovca koji su zajedno sa svojim tetama izradili simbole jeseni.

U subotu dođite na trgance i zdrave koktele od buče, u nedjelju na kestene

Sajam se nastavlja u subotu i nedjelju od 9 do 18 sati. U subotu, će se unutar sajma obilježiti i Svjetski dan turizma. Turistička zajednica grada Čakovca, u suradnji sa TZ Međimurske županije, TZG Prelog, TZG Mursko Središće, TZO Sveti Martin na Muri, TZO Štrigova i TZO Nedelišće, će od 10 -13 sati obilježiti taj dan predstavljanjem ponude pojedine turističke zajednice. S početkom u 10 sati kod Turističkog ureda posjetitelji će se moći počastotopočastiti trgancima sa slaninama i vrhnjem, tradicionalnim težačkim obrokom Međimuraca.

Srednja škola Prelog predstavit će se od 10 – 13 sati. Pripremat će zdrave koktele od buče kao i ostala jestiva iznenađenja. Gljivarsko društvo Smrčak Čakovec u suradnji s TZ grada Čakovca organizira izložbu gljiva u atriju American Bara Dollar. Otvorenje izložbe je u 10 sati. Izložba će se moći razgledati u subotu i nedjelju od 10 do 18 sati.

U nedjelju 30. rujna Turistička zajednica grada Čakovca posjetitelje će počastiti kestenima od 15 sati.

foto: Zlatko Vrzan

Atmosferu s manifestacije “Jesen u gradu Zrinskih” pogledajte u velikoj FOTOGALERIJI OVDJE.

Ostavi komentar