FOTO: Impresivna izložba varaždinskih umjetnika Gordane Kovačić i Slavena Macolića

Gordana Kovačić i Slaven Macolić
Gordana Kovačić i Slaven Macolić

Muzej Međimurja Čakovec danas je postao domaćin likovne izložbe varaždinskih slikara i supružnika Gordane Kovačić i Slavena Macolića koji su čakovečkoj publici predstavili svoja postmodenistička slikarska djela.

Slikari su se prvi puta predstavili u Čakovcu još 1994. godine također u Muzeju Međimurja. Umjetnici su diplomirali su na interdisciplinarnom studiju ALU i Odsjeka za povijest umjetnosti Filozofskog fakulteta u Zagrebu, nakon čega su nastavili poslijediplomski studij u Kasselu, u klasi Dorothee von Wintbeim. Studijski su boravili u mnogim europskim gradovima, priredili više desetaka samostalnih izložbi i sudjelovali na mnogim likovnim manifestacijama u zemlji i inozemstvu. Danas žive i stvaraju u Varaždinu.

Impresivnih radova od Gordane Kovačić u Muzeju Međimurja izloženo je 18, dok se njezin supružnik Slaven Macolić predstavio s osam radova na temu ‘Ciklus o Pinocchiju’.

-Trenutno sam u fazi kad sam shvatio da je život jedna šala, pa sve gledam pomalo ironično sa strahopoštovanjem. Pinocchio može biti jedan lik koji me zadovoljava u svim kriterijima, može biti pametan, demonski ili pošteni lik, poručio je umjetnik Slaven Macolić.

-Moje današnje izložene slike su predmeti koju su predimenzionirani, povećani, dok su materijali rađeni od ljudske kose, pseće dlake do prepariranih žaba. Od uvijek radim sličnu tematiku samo sam nekad skupljala otpad trivijalnih materijala i izrađivala skuplture, a sad sam ih prenijela na platno, kaže Gordana Kovačić.

Njihova ulja na platnu i lesonitu nastala u zadnjih deset godina bila su ovoga ljeta premijerno izložena u Galeriji Muzeja Grada Koprivnice, a autor izložbe je likovni kritičar Marijan Špoljar. Izložbu možete pogledati do 22.11. u Muzeju Međimurja Čakovec.

FOTO: Dora Vadlja

Ostavi komentar