FOTO: Igor Horvat (19) iz Preloga na biciklističkoj avanturi od 3000 km po Europi

Igor Horvat
Igor Horvat

Donosimo zanimljivu biciklističku priču mladića iz Preloga.

Igor Horvat (19) iz Preloga je studentu medicine Sveučilišta u Rijeci, a 13. kolovoza krenuo je na dalek put biciklom koji će iznositi oko 3000 km rutom: Mađarska (Zamardi, Budimpešta) – Slovačka (Šturovo, Trnava) – Češka (Hodonin, Brno, Kolin, Prag, Plzen) – Njemačka (Nurnberg, Ulm) – Švicarska (Rorschafenberg, Zürich ) – Italija (Milano).

Igoru ovo nije prvo duže putovanje biciklom. Prošle godine biciklom je proputovao cijeli Jadran pa sve do Crne Gore, a i u slobodno vrijeme rado biciklira, odlazi na razna mjesta u Lijepoj našoj te sudjeluje na raznim trkačkim maratonima.

Ove godine prvi put je sudjelovao i u utrci Wings for life u Zadru.

Što se tiče spavanja, pomoć mu pružaju dobri ljudi u drugim državama koji ga ugoste u svoje domove. Tako Igor putem stranice CouchSurfing traži smještaj, upoznaje nove ljude, a usput i uživa. Ponekad prespava i vani u šatoru na nekom udaljenijem i mirnijem mjestu usput.

Igor se trenutno nalazi u Švicarskoj gdje planira biciklom na Alpe.

Veliku podršku pružaju mu Priločanci iz njegovog gradića, a svoj put redovno javno predstavlja i na svom instagram profilu na kojem ga možete zapratit pod nazivom: igor429.

Bravo za Igora i njegovu biciklistički avanturu.

(mh)

Ostavi komentar